Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk
Service en kwaliteit

Grote oorlel

De oorschelp wordt grotendeels gevormd door kraakbeen, met daar over heen huid. In de oorlel zit geen kraakbeen onder de huid, maar alleen vetweefsel. De oorlel is doorgaans in verhouding met de grootte van de oorschelp. Soms kan het zo zijn dat de oorlel een stuk groter is in verhouding met de rest van het oor. Als dit als cosmetisch storend wordt ervaren van is verkleinen oorlel een goede mogelijkheid. Door middel van een kleine ingreep onder lokale verdoving kan de oorlel weer naar normale proportie worden gecorrigeerd

intake gesprek

Voordat er bij u een ingreep wordt uitgevoerd, krijgt u eerst een gesprek met de medisch specialist die u gaat behandelen. Dit gesprek is belangrijk om goede informatie te krijgen wat voor u de mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten. Het is van belang dat u aan de arts uw wensen goed doorgeeft. De arts zal dan met u bespreken of dit mogelijk is en hoe de oorlel het beste gecorrigeerd kan worden. Er zijn vaak meerdere technieken mogelijk en de arts adviseert welke het beste voor u is. Meestal wordt hierbij gebruik gemaakt van een tekening. Ook zal de medisch specialist u enkele vragen stellen over uw gezondheid en of u medicijnen gebruikt. Na het gesprek kunt u een afspraak plannen voor de ingreep als u alles duidelijk is.
Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.

Verkleinen oorlel

Bij verkleinen oorlel zal de medisch specialist van de Roosevelt kliniek voorafgaand aan de ingreep eerst foto’s maken van de uitgangssituatie. Daarna zal hij enkele lijnen tekenen op de oorlel. U krijgt enkele kleine prikjes in de huid, zodat deze verdoofd is. U kunt de prikjes even voelen. Nadat de huid verdoofd is wordt deze gedesinfecteerd en afgedekt met een steriele doek. Vervolgens zal de arts de oorlel verkleinen op de manier zoals met u is afgesproken. Voordat de huid wordt gehecht, worden enkele bloedvaatjes dicht gebrand. Het dicht hechten van de huid gebeurt met een fijne draad. Deze lost vanzelf op binnen enkele weken, zodat de kleine hechtinkjes niet verwijderd hoeven te worden.
greep oorlel verkleining vindt poliklinisch plaats in de Roosevelt kliniek. U kunt na de ingreep als u zich goed voelt weer naar huis. In de meeste gevallen worden beide oorlellen behandeld. Voordat de ingreep begint, zal de medisch specialist een tekening maken op uw oorlel en foto’s maken voor het dossier. Daarna zal de oorlel verdoofd worden. Dit gebeurt met een fijne naald en kan even gevoelig zijn. Daarna wordt de oorlel gedesinfecteerd en steriel afgedekt met een gatdoek. De arts zal vervolgens het te veel aan oorlel wegsnijden, vaak in de vorm van een driehoek. Om de genezing en intrekking van de rand te bevorderen, wordt hier vaak een kleine z-plastiek toegepast. De huid wordt doorgaans gesloten met een dunne oplosbare hechtdraad. De fijne hechtinkjes hoeven daardoor niet verwijderd te worden en lossen vanzelf op. De oorlel wordt verbonden met een gaasverband.

Na de behandeling

Na de behandeling oorlel verkleining kunt u het verband na 2-3 dagen verwijderen. U kunt dan ook weer kort douchen. De wond mag niet verweken, dus het is niet te adviseren om lang te douchen, te zwemmen of naar de sauna te gaan de 1e twee weken. De eerste dagen na de ingreep kan de oorlel wat dik en rood zijn en gevoelig bij aanraking. Dit zal vanzelf wegtrekken. Indien dit niet gebeurt is het belangrijk om contact op te nemen met de Roosevelt kliniek. Na 1 tot 2 weken komt u terug voor de een wondcontrole. De arts kijkt of de genezing goed gaat en geeft u verdere instructies. Meestal is de huid binnen enkele weken genezen. Houdt u er wel rekening mee dat de uiteindelijke genezing van het littekentje 6 tot 12 maanden kan duren. Als u oorbellen wilt dragen, kan dit 3 maanden na de ingreep.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk
Service en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.