Verwijderen bultjes op rand eikel

Pearly penile papules, afgekort PPP, zijn bultjes op de rand van de eikel, die als cosmetisch storend kunnen worden ervaren. Veel mannen laten PPP daarom graag verwijderen bultjes op rand eikel. De verwijdering kan plaatsvinden met behulp van laser of elektrocoagulatie. U kunt met uw dermatoloog overleggen voor welke behandeling u het meest in aanmerking komt.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Verwijderen bultjes op rand eikel
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes op rand eikel

Het kan gebeuren dat er bultjes op de rand van de eikel ontstaan, die u als onwenselijk ervaart. PPP is een onschuldige aandoening die geen schade aan de gezondheid toebrengt, maar toch kiezen veel mannen ervoor de bultjes te laten verwijderen bultjes op rand eikel. Het komt vaak voor dat PPP worden verward met genitale wratten, maar dit is een onterechte vergelijking. Uw dermatoloog kan eenvoudig vaststellen dat u PPP heeft, en u vervolgens informeren over de behandeling die voor u het meest geschikt is. Het verwijderen van PPP is een cosmetische ingreep, en valt daarom buiten de zorgverzekering.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Verwijderen bultjes op rand eikel

Er bestaan twee manieren waarmee PPP te verwijderen bultjes op rand eikel zijn. Een eerste techniek die toegepast wordt is elektrocoagulatie, waarbij kleine elektrische schokjes worden gebruikt. Voor de behandeling wordt de huid rondom de PPP verdoofd met kleine injecties. Alleen het eerste prikje is voelbaar. De behandeling duurt ongeveer twintig minuten, en vindt volledig pijnloos plaats. Met een crème vindt nazorg plaats op de plekken waar de bultjes gezeten hebben. De huid is binnen één tot twee weken volledig hersteld.
De tweede behandelmogelijkheid bij PPP is met een laser. De huid rond de bultjes wordt minimaal 30 minuten voorafgaand aan de behandeling verdoofd met een pijnverzachtende zalf. Met een ablatieve CO2 laserstraal worden de PPP vervolgens verwijderd. De behandeling met ablatieve CO2 laser duurt zo’n tien tot twintig minuten. De behandeling met elektrocoagulatie en CO2 laser zijn even effectief, maar de huid hersteld iets sneller wanneer elektrocoagulatie wordt gebruikt. Bij beide behandelingen worden de PPP definitief verwijderd.
Meer informatie? Die is te vinden op: PPP

Bultjes op rand eikel laten verwijderen

In de Roosevelt kliniek in zowel Leiden als Delft, is de behandeling met elektrocoagulatie beschikbaar. Wanneer u echter samen met uw dermatoloog hebt geconcludeerd dat u het meest in aanmerking komt voor een behandeling met laser, dan verwelkomen we u graag in Leiden. Wanneer u verdere vragen hebt over het verwijderen bultjes op rand eikel, dan kunt u altijd terecht bij de dermatologen van de Roosevelt kliniek, die erg ervaren zijn in beide behandelingen voor het verwijderen van PPP.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.