Moedervlekken
Een moedervlek ontstaat wanneer pigmentmakende cellen in de huid zich ophopen. Moedervlekken zijn goedaardig en komen veel voor. Tot ongeveer het 35e levensjaar kunnen zich nieuwe moedervlekken vormen, maar de meeste ontstaan tussen het 3e en 20e levensjaar. Sommige moedervlekken, daarentegen, zijn er al vanaf geboorte. De kleur van de meeste moedervlekken is bruin tot zwart, maar meer hobbelige en huidskleurige moedervlekken komen ook voor. Moedervlekken zijn verschillend van elkaar betreft grootte, vorm en kleur, maar zijn wel regelmatig betreft pigmentatie en vorm.
Er zijn soms medische redenen om tot verwijdering van een moedervlek over te gaan, namelijk wanneer deze kwaadaardig of onrustig is. Een dermatoloog beoordeelt dan of dit inderdaad het geval is, en zal de moedervlek verwijderen moedervlek Alphen aan de Rijn.
Cosmetisch storend
Het stereotype van een moedervlek is velen bekend: zo’n zwarte pukkel in het gezicht waar haren uit groeien. Sommigen omarmen een moedervlek als kenmerk van hun uiterlijk, maar anderen storen zich weer aan de aanblik van een moedervlek op hun lichaam. Het kan ook voorkomen dat een moedervlek open gaat bij dagelijkse handelingen of irriteert.
Verwijderen moedervlek Alphen aan de Rijn
Er bestaan geen medische indicaties om een moedervlek te verwijderen moedervlek Alphen aan de Rijn, en de ingreep wordt daarom niet vergoed door een verzekering. Voorafgaand aan het verwijderen, zal een dermatoloog vaststellen of de moedervlek goedaardig of kwaadaardig is. Nadat dit is bepaald, kan de moedervlek, afhankelijk van grootte en vorm, op twee verschillende manieren worden weggehaald. De moedervlek kan worden weggeschaafd (shave) of weggesneden (excisie).
Bij verwijderen moedervlek Alphen aan de Rijn door middel van shave wordt de moedervlek met een mesje aan het oppervlak van de huid weggeschaafd. Hiertoe wordt de huid rondom en onder de moedervlek eerst verdoofd. Er ontstaat een oppervlakkig schaafwondje, waarvan de bloedvaatjes soms nog worden dichtgebrand (gecoaguleerd).
Wanneer de dermatoloog excisie toepast, wordt de moedervlek uit de huid gesneden. De huid is van tevoren verdoofd en ontsmet, en de wond die ontstaat na de ingreep wordt gehecht en verbonden. De hechtingen kunnen na 1 tot 2 weken uit de huid worden gehaald.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.