Moedervlekken
De huid bevat onder andere cellen die pigment maken. Een moedervlek is een opeenhoping van zulke cellen in de huid. Moedervlekken zijn goedaardig, erg normaal en komen veel voor. De meeste moedervlekken ontstaan tussen de drie en twintig jaar, maar sommige zijn al vanaf de geboorte aanwezig en tot ongeveer 35 jaar kunnen nieuwe ontstaan. De kleur van moedervlekken is meestal bruin tot zwart, ze zijn variabel in grootte, kleur en vorm. Zo zijn sommige moedervlekken wat hobbelig en meer huidkleurig. Een regelmatige pigmentatie en vorm zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor een moedervlek.
Soms is het nodig om een moedervlek weg te halen. Dit is dan om medische redenen, want de moedervlek kan bijvoorbeeld onrustig of kwaadaardig zijn. De dermatoloog moet hebben vastgesteld wat de precieze aard van de moedervlek is.
Het gebeurt soms dat het om medische redenen nodig is een moedervlek te verwijderen moedervlek Katwijk. In dergelijk geval is de moedervlek bijvoorbeeld kwaadaardig of onrustig. Of dit het geval is, wordt vastgesteld door de dermatoloog.
Cosmetisch hinderlijk
Het klassieke beeld van een moedervlek, zo’n zwarte pukken waar een haar uit groeit, is bij velen bekend. Een moedervlek is voor sommige mensen een typisch persoonlijk kenmerk. Anderen, echter, kunnen zich erg storen aan een moedervlek op hun lichaam. Het gebeurt soms ook dat moedervlekken gaan irriteren of gemakkelijk open gaan bij dagelijkse handelingen.
Verwijderen moedervlek Katwijk
Er zijn geen medische redenen bekend om een moedervlek weg te halen, en verwijderen moedervlek Katwijk wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Een dermatoloog zal bepalen wat de aard van de moedervlek. Daarna kan de moedervlek worden verwijderd. Dit kan, afhankelijk van de vorm en grootte van de moedervlek, gedaan worden door middel van excisie (wegsnijden) of shave (wegschaven).
Bij excisie wordt de huid onder en rondom de moedervlek ontsmet en verdoofd. Daarna snijdt de dermatoloog de moedervlek uit de huid met een mesje. Er blijft een wond achter die wordt gehecht en daarna verbonden. De hechtingen blijven meestal nog zeven tot veertiend dagen in de huid.
Wanneer gebruik wordt gemaakt van shave wordt de huid ook verdoofd. Met een mesje wordt de moedervlek vervolgens oppervlakkig van de huid geschaafd, wat een oppervlakkig schaafwondje achterlaat. De bloedvaatjes van het wondje worden soms nog dichtgebrand (gecoaguleerd).
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.