Verwijderen moedervlek Leiden

Er zijn verschillende manieren om een cosmetisch of mechanisch storende moedervlek te verwijderen. Het is van belang dat de verwijdering gebeurt door een dermatoloog. De dermatoloog kan ook inschatten of er daadwerkelijk sprake is van een moedervlek en of deze al dan niet goedaardig is.

Klik hier voor het maken van een afspraak
verwijderen moedervlek Leiden
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
Expertise en kwaliteit

Moedervlekken

Moedervlekken zijn opeenhopingen in de huid van cellen die pigment maken. Moedervlekken zijn goedaardig en eigenlijk heel normaal en veelvoorkomend. De meeste moedervlekken ontstaan tussen het derde tot twintigste levensjaar, sommige zijn al vanaf de geboorte aanwezig. Tot ongeveer het 35e levensjaar kunnen nieuwe moedervlekken ontstaan. Moedervlekken zien er meestal uit als zwarte tot bruine vlekken, maar hebben soms een hobbelig en meer huidkleurig oppervlak. Moedervlekken kunnen breed variëren in vorm, grootte en kleur. In ieder geval is het kenmerkend voor moedervlekken dat de vorm en pigmentatie regelmatig zijn.
Het kan voorkomen dat het verwijderen moedervlek Leiden om medische redenen noodzakelijk is. Dit is bijvoorbeeld als de moedervlek onrustig of zelfs kwaadaardig is. Het is belangrijk dat de dermatoloog voorafgaand aan de verwijdering heeft vastgesteld of er sprake of van een goed –of kwaadaardige moedervlek.

Cosmetisch storende moedervlekken

Het klassieke beeld van de moedervlek als een donkere pukkel op het gezicht met uitstekende haar is bij velen bekend. Bij sommige mensen is een moedervlek een typisch kenmerk, bij anderen kan zo’n moedervlek hinderlijk en cosmetisch storend zijn. Er komen ook moedervlekken voor die gemakkelijk irriteren of open gaan bij dagelijkse handelingen.

Verwijderen moedervlek Leiden

Er zijn geen medische indicaties voor het verwijderen moedervlek Leiden, en daarom wordt dergelijke behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar. Allereerst zal een dermatoloog bepalen of er sprake is van een goed –of kwaadaardige moedervlek. Vervolgens kan, afhankelijk van de vorm en grootte, gekozen worden voor verwijdering door middel van shave (wegschaven) of excisie (wegsnijden).
Bij de eerstgenoemde techniek, de shave, wordt de huid onder en rondom de moedervlek verdoofd. Vervolgens wordt de moedervlek met een mesje aan het oppervlak van de huid weggeschaafd. Er ontstaat dan een oppervlakkig schaafwondje, waarvan de bloedvaatjes soms nog licht worden de dichtgebrand (gecoaguleerd).
Wanneer excisie wordt toegepast, wordt eveneens de huid rond en onder de moedervlek verdoofd. De huid wordt gedesinfecteerd, waarna de moedervlek met een mes uit de huid wordt gesneden. De ontstane wond wordt gedicht met hechtingen en verbonden. Normaliter worden de hechtingen binnen zeven tot veertien dagen weer verwijderd.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
Expertise en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.