Verwijderen moedervlek Voorschoten

Een moedervlek kan als hinderlijk worden ervaren om uiteenlopende mechanische of cosmetische redenen. Er bestaan verschillende manieren om een moedervlek weg te halen, en het is van belang dat het verwijderen moedervlek Voorschoten gebeurt door een dermatoloog. Een dermatoloog is medisch specialist op het gebied van de huid en kan daarbij inschatten of u daadwerkelijk een moedervlek heeft en of deze kwaadaardig of goedaardig is.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Verwijderen moedervlek Voorschoten
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Wat zijn moedervlekken precies?

In de huid zitten cellen die pigment aanmaken. Wanneer deze zich ophopen, ontstaan er moedervlekken. Moedervlekken zijn erg normaal, goedaardig en veelvoorkomend. Enkele moedervlekken zijn soms al vanaf de geboorte te zien, maar de meeste vormen zich wanneer u tussen de drie en de twintig jaar bent. Tot en met ongeveer uw vijfendertigste kunnen nieuwe moedervlekken ontstaan op uw huid. Huidskleuren kunnen variëren in grootte, kleur en vorm, maar de meeste zijn bruin tot zwart gekleurd. Vorm en pigmentatie zijn regelmatig bij moedervlekken.
In sommige gevallen is het vanuit medisch oogpunt nodig een moedervlek te verwijderen moedervlek Voorschoten. De moedervlek is zich dan bijvoorbeeld kwaadaardig of onrustig aan het ontwikkelen. De verwijdering gebeurt door een dermatoloog, die eerst vaststelt of de moedervlek inderdaad kwaadaardig is.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Cosmetisch hinderend

Velen denken bij een moedervlek aan een donkere pukkel waar haren uit groeien in het gelaat. Voor sommige is een moedervlek een vertrouwd kenmerk van hun uiterlijk. Anderen, daarentegen, kunnen een moervlek als cosmetisch hinderend ervaren. Daarbij is het soms zo dat een moedervlek open gaat bij alledaagse handelingen of cosmetisch irriteert.

Verwijderen moedervlek Voorschoten

De dermatoloog heeft bij de verwijdering keuze uit twee verschillende technieken. Welke wordt toegepast, hangt af van de vorm en grootte van de moedervlek. Er bestaat geen medische indicatie om een moedervlek weg te halen, de ingreep wordt daarom niet vergoed door een zorgverzekering. Voorafgaand aan de verwijdering zal de dermatoloog behoordelen of er sprake is van een goedaardige of kwaadaardige moedervlek. Daarna kan de moedervlek verwijderd worden door middel van wegschaven (shave) of wegsnijden (excisie).
Wanneer de moedervlek wordt weggeschaafd, wordt de huid rondom en onder de moedervlek verdoofd. Daarna schaaft de medisch specialist de moedervlek aan het oppervlak van de huid weg met een mesje. Er ontstaat een oppervlakkig schaafwondje waarvan de uiteinden soms worden dichtgebrand (gecoaguleerd).
Bij verwijdering door middel van excisie, wordt de huid rondom de moedervlek ook verdoofd en daarbij ontsmet, waarna de dermatoloog de moedervlek met een mesje uit de huid snijdt. De wond die ontstaat wordt eerst gehecht en daarna verbonden. De hechtingen kunnen na zeven tot veertien dagen uit de huid worden gehaald.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.