Verwijderen moedervlek Westland

Een moedervlek kan cosmetisch of functioneel in de weg zitten. Het is op verschillende manieren weg te halen. Een dermatoloog, medisch specialist van de huid, voert de ingreep uit. De dermatoloog kan inschatten of er ook echt een moedervlek aanwezig is en of de moedervlek goedaardig is of niet.

Klik hier voor het maken van een afspraak
verwijderen moedervlek Westland
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
Expertise en kwaliteit

Moedervlekken

In de huid bevinden zich cellen die pigment aanmaken. Wanneer deze zich ophopen in de huid, ontstaat er een moedervlek. Zo’n opeenhoping van pigmentcellen is heel normaal, goedaardig en komt vaak voor. Het grootste deel van de moedervlekken vormen zich wanneer u tussen de drie en de twintig jaar oud bent. Sommige moedervlekken, echter, heeft u al vanaf uw geboorte en tot ongeveer het 35e levensjaar kunnen nieuwe moedervlekken worden gevormd. De kleur van moedervlekken is meestal bruin tot zwart, maar zijn soms huidkleurig en ietwat hobbelig. Kenmerkend is dat de vorm en pigmentatie regelmatig zijn, maar moedervlekken kunnen verschillen van elkaar betreft grootte, kleur en vorm.
Soms is het verwijderen van een moedervlek noodzakelijk om medische redenen (verwijderen moedervlek Westland). Dan is de moedervlek bijvoorbeeld kwaadaardig of onrustig. Een dermatoloog moet eerst vaststellen of dit inderdaad het geval is.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Cosmetisch vervelend

Velen kennen het klassieke beeld van een moedervlek als donkere pukkel met haren op het gezicht. Voor sommige mensen is een moedervlek een persoonlijk kenmerk, anderen vinden de moedervlek een doorn in het oog. Andere moedervlekken kunnen als vervelend worden ervaren omdat ze bijvoorbeeld opengaan bij alledaagse handelingen of voor irritatie zorgen. Meestal kan een moedervlek met een mooi resultaat verwijderd worden via verwijderen moedervlek Westland.

Verwijderen moedervlek Westland

Voor het weghalen van een goedaardige moedervlek zijn geen medische gronden, daarom zal de zorgverzekering de ingreep niet dekken. Een dermatoloog stelt van tevoren vast of de moedervlek die verwijderd wordt goed –of kwaadaardig is. Nadat dit is bepaald wordt gekozen voor verwijdering door middel van shave (wegschaven) of excisie (wegsnijden) bij verwijderen moedervlek Westland. Welke techniek wordt gebruikt, hangt af van de vorm en grootte van de te verwijderen moedervlek.
Wanneer gekozen wordt voor shave, dan wordt de huid onder en rondom de moedervlek verdoofd. Daarna schaaft de dermatoloog de moedervlek weg aan het oppervlak van de huid. Er ontstaat daardoor een klein schaafwondje, waarvan de vaatjes soms nog worden dichtgebrand.
Wanneer de dermatoloog ervoor kiest de moedervlek te verwijderen door middel van excisie, dan wordt de huid rondom en onder de moedervlek ook verdoofd. De dermatoloog snijdt de moedervlek vervolgens met een mes weg en er ontstaat een wond die met hechtingen wordt gedicht. De wond wordt verbonden en de hechtingen kunnen na zeven tot veertien dagen verwijderd worden.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
Expertise en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.