Verwijderen moedervlek Zoetermeer

Een moedervlek kan vanuit mechanisch of cosmetisch oogpunt in de weg. Het verwijderen van een moedervlek wordt gedaan door een dermatoloog en kan op verschillende manieren. Een dermatoloog is de medisch specialist op het gebied van de huid. Deze kan bepalen of het inderdaad om een moedervlek gaat en of de moedervlek goedaardig of kwaadaardig is en beschikt over de meeste expertise in het verwijderen ervan.

Klik hier voor het maken van een afspraak
verwijderen moedervlek Zoetermeer
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
Expertise en kwaliteit

Eigenschappen van moedervlekken

In de huid zitten cellen die pigment maken. Een moedervlek is een opeenhoping van die cellen en eigenlijk heel normaal. Moedervlekken komen veel voor en zijn goedaardig. Sommige zijn al vanaf de geboorte aanwezig, maar de meeste moedervlekken vormen zich tussen de drie en twintig jaar. Nieuwe moedervlekken kunnen tot ongeveer vijfendertig jaar ontstaan. Moedervlekken zijn meestal bruin tot zwart van kleur, maar sommige zijn hobbeliger en meer huidkleurig. Moedervlekken zijn variabel in grootte, kleur en vorm, maar een regelmatige vorm en pigmentatie zijn kenmerkende eigenschappen van een moedervlek.
Het kan voorkomen dat een moedervlek moet worden weggehaald om medische redenen (verwijderen moedervlek Zoetermeer). Dan is de moedervlek bijvoorbeeld kwaadaardig of onrustig. De dermatoloog moet altijd voorafgaand aan de verwijdering vaststellen of er sprake is van een goedaardige of kwaadaardige moedervlek.

Storend vanuit cosmetisch oogpunt

Velen kennen het stereotype beeld van een moedervlek: de zwarte pukkel in het gezicht waaruit een haar groeit. Voor sommige mensen vormt zo’n moedervlek een persoonlijke eigenschap, anderen vinden hem maar storend. Soms gaan moedervlekken open of zorgen ze voor irritaties. Met verwijderen moedervlek Zoetermeer kan dit worden verholpen.

Verwijderen moedervlek Zoetermeer

Er bestaan geen medische indicaties om een goedaardige moedervlek te verwijderen en het verwijderen ervan wordt dan ook niet gedekt door de zorgverzekeraar. Door een dermatoloog zal worden beslist of de moedervlek inderdaad goedaardig is. Nadat dit is vastgesteld, zijn er twee manieren om de moedervlek weg te halen. Welke manier manier wordt gebruikt bij het verwijderen moedervlek Zoetermeer hangt af van de vorm en grootte van de moedervlek. Er kan gebruikt worden gemaakt van shave (wegschaven) of excisie (wegsnijden).
Bij verwijdering middels shave vindt er eerst verdoving plaats van de huid onder en rondom de moedervlek. Vervolgens wordt de moedervlek met een mesje langzaam weg geschaafd aan het huidoppervlak en er ontstaat een oppervlakkig schaafwondje. Soms word dit wondje nog gecoaguleerd (dichtbranden van de bloedvaatjes)
Bij excisie wordt de huid onder en rondom de moedervlek ook verdoofd en daarna ontsmet. De moedervlek wordt dan met een mesje weggesneden uit de huid, waardoor een wond achterblijft die gehecht wordt. De wond wordt daarna verbonden en de hechtingen worden meestal na zeven tot veertien dagen weer uit de huid verwijderd.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
Expertise en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.