Vetbult verwijderen Den Haag

Vetbulten, ook wel lipomen in medische termen genoemd, kunnen cosmetisch of bij beweging irriteren. Vetbulten verwijderen gebeurt dus om esthetische of medische redenen. Voor de ingreep plaatsvindt, beoordeelt een medisch specialist of het om een vetbult gaat. Een vetbult verwijderen gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving met een sneetje in de huid.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Lipoom

Een lipoom bestaat uit vetcellen die samen een goedaardig gezwel vormen. De vetcellen in het vetweefsel vormen onderhuids een ronde tot ovale bult. Deze voelt vaak glad en zacht en valt te bewegen door te duwen. De bult kan in groottes tussen de een en de tien centimeter voorkomen. Vaak worden vetbulten op de onderarmen, nek of buik aangetroffen. Grotere vetbulten kunnen zich zelf tussen het spierweefsel begeven. Het is mogelijk om vetbulten om medische of cosmetische redenen te laten verwijderen (vetbult verwijderen Den Haag). Iedereen heeft wel vetbulten als je goed genoeg zoekt. Sommige mensen hebben heel veel vetbulten die pijnlijk kunnen zijn. Dit heet lipomatosis, ook de ziekte van Dercum genoemd.

Reden vetbult verwijderen Den Haag

Meestal is een vetbult verwijderen Den Haag onnodig. De vetbult kan echter pijn veroorzaken of mechanisch in de weg zitten. Dan is er sprake van een medische reden voor een vetbult verwijdering. Met een doorverwijzing van uw huisarts kunt u bij de Roosevelt kliniek terecht om de vetbult te laten verwijderen. In weinig voorkomende gevallen wordt vermoedt dat de vetbult kwaadaardig is. Dan wordt pathologisch onderzoek uitgevoerd op de vetbult. Alhoewel dit zeldzaam is, maken mensen zich hier toch druk om. Een vetbult kan met cosmetische doeleinden verwijderd worden. Dit valt buiten de verzekerde zorg.

Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Dikwijls wordt een lokale verdoving gebruikt om de vetbult te verwijderen. Het grootste deel van de vetbulten tussen de een en de tien centimeter kunnen met een sneetje in de huid en het kapsel van de vetbult eruit gedrukt worden. Door een arts met ervaring de behandeling te laten uitvoeren blijft het litteken zo klein mogelijk. Alleen grotere bulten die diep tussen spieren in vormen (zoals de nek) worden onder narcose of met lokale tumescent verdoving weggehaald met liposuctie.

Na de behandeling

Het litteken beperkt zich meestal in grootte tot de helft van de grootte van de vetbult. Waar de vetbult zat zit een holte, die naar elkaar toe gehecht wordt. Meestal wordt dit van binnenuit gedaan met oplosbare hechtingen. Ophopen van bloed of wondvocht wordt met een drukkend verband tegengegaan. Als niet al het weefsel van de bult is verwijderd kan de lipoom terugkeren. Dit kan gebeuren doordat het vetweefsel en de vetbult slecht uit elkaar te houden waren. Dit gebeurt echter zelden.

Vetbult verwijderen Den Haag in Roosevelt kliniek

Bij de Roosevelt kliniek is een dermatoloog (medisch specialist van huid- en vetweefsel) in dienst die gespecialiseerd is in dermatochirurgie. De grootte van het litteken is daardoor altijd minimaal dankzij de beste hechttechnieken. Meerdere vetbulten verwijderen per ingreep is mogelijk. U kunt terecht op een van onze locaties in Delft, Leiden of Monster.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.(zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.