Vetbult verwijderen Katwijk in Roosevelt kliniek

Vetbulten kunnen om praktische of cosmetische redenen erg irriteren. Vetbulten, ook wel lipomen, kunnen dus om medische of esthetische motivaties worden weggehaald. Een medisch specialist beslist alvorens de ingreep of het daadwerkelijk om een vetbult gaat. Meestal gebeurt het vetbult verwijderen Katwijk middels een sneetje in de huid en onder lokale verdoving.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Ervaren medisch specialist
Zo klein mogelijk litteken
Goede service en directe behandeling mogelijk

Wat is een vetbult precies?

Een lipoom is een goedaardige gezwel, bestaande uit vetcellen. De vetcellen in het vetweefsel vormen een ronde of ovale bult onder de huid. De bult is beweeglijk door erop te duwen en voelt vaak glad en zacht aan. Het lipoom varieert in grootte van één tot tien centimeter. De vetbulten groeien het vaakst op de nek, de buik of onderarmen. Grotere vetbulten zitten soms zelfs tussen spierweefsel. De lipomen kunnen om medische of cosmetische redenen worden weggehaald (vetbult verwijderen Katwijk). Als je goed genoeg zoekt, heeft iedereen wel vetbulten, maar sommige mensen hebben heel veel lipomen die daarbij pijnlijk zijn. Dat wordt da lipomatosis genoemd, ook wel de ziekte van Dercum.

Motivatie tot vetbult verwijderen Katwijk

Het is meestal niet nodig om een vetbult te verwijderen. Als de bult pijn veroorzaakt of mechanisch hindert, daarentegen, is er een medische reden om de vetbult te verwijderen. Na doorverwijzing van uw huisarts kunt u dan bij de Roosevelt kliniek uw vetbult laten weghalen. Heel soms is er sprake van een vermoeden dat de vetbult kwaadaardig is. Dan is het nodig om het lipoom verder te onderzoeken met behulp van pathologisch onderzoek. Hoewel dergelijk geval erg zeldzaam is, maken mensen zich er toch vaak druk om. Het kan ook voorkomen dat u de vetbult om cosmetische redenen wilt laten verwijderen. Dergelijk geval valt dan buiten de verzekerde zorg.

Procedure bij vetbult verwijderen Katwijk

Het is het meest gebruikelijk dat de vetbult wordt verwijderd onder lokale verdoving. Wanneer de vetbult een grootte heeft van tussen de één en de tien centimeter, kan het lipoom door een kleine snee in de huid en het kapsel van de vetbult onder de huid vandaan worden geduwd. Het litteken blijft zo klein mogelijk wanneer een ervaren arts de behandeling uitvoert (vetbult verwijderen Katwijk). Grotere bulten die diep tussen de spieren zijn gegroeid worden weggehaald onder narcose of lokale tumescent verdoving met behulp van liposuctie.

Na afloop van het verwijderen van de vetbult

Meestal is het litteken niet groter dan de helft van de vetbult. Op de eerdere plek van de vetbult zit nu een holte, die wordt gedicht door te randen naar elkaar toe te hechten. Dit gebeurt meestal van binnenuit met oplosbare hechtingen. Met een drukverband wordt voorkomen dat bloed of wondvocht zich ophopen. Het kan soms, wanneer niet al het vetweefsel verwijderd was, voorkomen dat de bult terugkeert. Dit is soms het geval wanneer niet goed te onderscheiden is welk weefsel normaal vetweefsel is en welk weefsel afkomstig is van het lipoom. Het terugkeren van een vetbult komt echter zelden voor.

Vetbult weghalen in de regio Katwijk

In de Roosevelt kliniek werkt een dermatoloog, een medisch specialist in huid –en vetweefsel, die gespecialiseerd is in dermatochirurgie. Deze dermatoloog is vaardig in de beste hechttechnieken en daarom is de grootte van het litteken altijd minimaal. Het is ook mogelijk om meerdere vetbulten in één ingreep weg te halen.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.(zie prijslijst)

Ervaren medisch specialist
Zo klein mogelijk litteken
Goede service en directe behandeling mogelijk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.