Vetbult verwijderen Noordwijk in Roosevelt Kliniek

Om cosmetische of medische redenen kan een vetbult worden verwijderd. Het moet in acht worden genomen dat een medisch specialist eerst bepaalt of het bij u om een vetbult gaat. Het is het meest gebruikelijk dat er plaatselijk wordt verdoofd om de vetbult te verwijderen. Het verwijderen gebeurt met een kleine snee in de huid.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Ervaren medisch specialist
Snel en professioneel geholpen

Vetbult verwijderen Noordwijk

Een vetbult bestaat uit vetcellen en is een goedaardig gezwel, de medische term is een lipoom. Onderhuids vormen de vetcellen een ronde of ovale bult in het vetweefsel. De bult is met de vingers te bewegen bij aanraking en voelt vaak zacht en glad aan. Een lipoom kan variëren in grootte tussen minder dan één centimeter tot meer dan tien centimeter. Overal waar vetcellen in het lichaam zitten kunnen vetbulten groeien en het kan voorkomen dat grotere vetbulten tussen spierweefsel groeien. De meest voorkomende plek, echter, zijn de onderarmen, nek en buik. Het kan om cosmetische of medische redenen zijn om een vetbult te laten verwijderen (vetbult verwijderen Noordwijk). Als je maar goed zoekt, heeft iedereen wel kleine vetbulten op het lichaam. Sommige mensen hebben last van heel veel, zeer pijnlijke lipomen. Dat heet dan lipomatosis dolorosa, ook wel de ziekte van Dercum.

Redenen tot vetbult verwijderen Noordwijk

Meestal is het onnodig om een vetbult te verwijderen. Maar soms kan een vetbult erg pijnlijk of hinderlijk zijn in het dagelijks leven. In dergelijk geval is er een medische motivatie om de vetbult te laten weghalen. Na doorverwijzing van uw huisarts kan de vetbult vervolgens worden verwijderd. Heel soms kan de medisch specialist van mening zijn dat de vetbult van kwaadaardige aard is. Dan wordt pathologisch onderzoek gedaan van de vetbult. Het is niet ongewoon dat mensen hiervan in paniek raken, maar een kwaadaardige vetbult komt, zoals gezegd, slechts zelden voor. Wanneer een vetbult om cosmetische redenen verwijderd wordt, valt dit onder de onverzekerde zorg.

Hoe gaat het verwijderen van een vetbult in zijn werk?

Het vetbult verwijderen Noordwijk gebeurt meestal onder lokale verdoving. De kleinere vetbulten, van één tot tien centimeter groot, worden middels een kleine snee in de huid verwijderd. Door een sneetje in de huid en het kapsel van de vetbult, kan het lipoom onder de huid vandaan worden geduwd. Het is van belang een dat de behandelend arts ervaren is, dan is er meer kans dat het litteken zo klein mogelijk wordt. Wanneer er sprake is van een hele grote vetbult die ver onder spierweefsel groeit, kan de bult soms onder narcose worden weggehaald. Ook wordt er dan soms gebruik gemaakt van lokale tumescente verdoving, gecombineerd met liposuctie.

Na de behandeling

Meestal is het litteken in de huid minder dan de halve grootte van de vetbult. Er zit na verwijdering een holte op de voormalige plaats van de vetbult, en de randen van de holte worden naar elkaar toegehecht. Het is gebruikelijk van binnen te hechten met oplosbare hechtingen. Er wordt gedurende enkele dagen een drukkend verband aangebracht, om te voorkomen dat wondvocht en bloed zich ophopen. Het kan voorkomen da thet niet mogelijk is om alle vetcellen te verwijderen, want de vetbult is soms slecht te onderscheiden van normaal vetweefsel. In zo’n geval kan de vetbult terugkeren, maar dit is erg zeldzaam.

Over de Roosevelt kliniek Noordwijk

De dermatoloog (medisch specialist van huid en vetweefsel) in de Roosevelt kliniek is gespecialiseerd in dermatochirurgie. Dit betekent dat de vetbult altijd met een zo klein mogelijk litteken verwijderd wordt en de beste hechttechnieken worden gebruikt om de snee te dichten. Het resultaat is het best mogelijke. Tijdens één behandeling kunnen ook meerdere vetbulten worden verwijderd.

In onze prijslijst vindt u een overzicht van alle behandelingen en tarieven: .(zie prijslijst)

Ervaren medisch specialist
Snel en professioneel geholpen

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.