Vetbult verwijderen Voorschoten

Als u last heeft van een vetbult die niet esthetisch is of mechanisch in de weg zit, kunt u de vetbult laten verwijderen.

U kunt een vetbult dus om cosmetische of medische redenen laten verwijderen. Het is van belang dat een medisch specialist eerst beoordeelt of het om een vetbult gaat. Een vetbult verwijderen gebeurt meestal door een sneetje in de huid te maken onder lokale verdoving.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Vetbult verwijderen Voorschoten

Een vetbult bestaat uit vetcellen die samen een goedaardig gezwel vormen. De medische term voor een vetbult is lipoom. De vetcellen vormen onder de huid een bult in bolvorm of een ovaal tussen het normale vetweefsel. De bult voelt dikwijls glad en zacht aan en kan worden bewogen met de vingers. De grootte van een vetbult kan variëren tussen de een en de tien centimeter. Grote vetbulten kunnen zelfs tussen het spierweefsel ontstaan. Vetbulten kunnen op elk lichaamsdeel ontstaan waar ook vetcellen voorkomen. De meest voorkomende plekken voor vetbulten zijn op de onderarmen, nek en buik. Een vetbult verwijderen Voorschoten kan om zowel medische als cosmetische redenen. Iedereen heeft wel een aantal vetbulten als je er goed naar zoekt. Sommige mensen hebben zelfs last van zeer pijnlijke lipomen, men spreekt dan van lipomatosis of ziekte van Dercum.

Waarom kiezen voor vetbult verwijderen Voorschoten

Meestal is een vetbult verwijderen niet nodig. Als de vetbult erg pijnlijk is of mechanisch hindert bestaat er een medische reden om de vetbult te verwijderen. Met een doorverwijzing van uw huisarts kunt u de vetbult laten verwijderen. In zeldzame gevallen wordt er verdacht dat de vetbult kwaadaardig is. De vetbult wordt dan voor pathologisch onderzoek opgestuurd. Alhoewel dit zelden voorkomt, maken mensen zich hier toch soms druk om.
Een vetbult kan ook om cosmetische reden verwijderd worden. Dit valt onder onverzekerde zorg.

Uw verwachtingen

Meestal wordt een vetbult onder lokale verdoving weggehaald. Alleen uitzonderlijk grote vetbulten diep in het spierweefsel (bijvoorbeeld in de nek) worden soms onder algehele narcose verwijderd, of met lokale tumescent verdoving door middel van liposuctie. Vetbulten met een grootte van een tot tien centimeter worden echter meestal met een sneetje in de huid en het kapsel van de vetbult verwijderd. Door de snee kan de vetbult uit de huid worden geduwd. Het is belangrijk dat de arts die de ingreep uitvoert hier ervaring mee heeft, zodat de grootte van het litteken minimaal blijft.

Na de behandeling

Het litteken wordt zelden groter dan de helft van de vetbult zelf. Waar de vetbult zat is een holte ontstaan, die naar elkaar toe wordt gehecht. De huid wordt vaak van binnenuit gehecht met oplosbare hechtingen. Er wordt preventief een drukkend verbandje aangebracht, zodat er geen bloed of wondvocht ophoopt. Bij sommige mensen lukt het niet alle vetcellen te verwijderen van de bult (als de bult slecht van normaal vetweefsel te onderscheiden valt) en kan de vetbult terugkeren. Dit is erg zeldzaam.

Vetbult verwijderen Voorschoten in Roosevelt Kliniek

In de Roosevelt kliniek is een dermatoloog (medisch specialist van huid- en vetweefsel) werkzaam met als specialisatie dermatochirurgie. Een vetbult verwijderen wordt daarom altijd met een litteken van minimale grootte en de beste hechttechnieken gedaan voor het beste resultaat. Er kunnen meerdere vetbulten worden weggehaald per behandeling.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.(zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.