Vetbult verwijderen Wassenaar

Vetbulten kunnen om cosmetische en medische redenen weggehaald worden. Voor een vetbult weggehaald wordt moet een medisch specialist eerst oordelen of het inderdaad om een vetbult gaat. In de meeste gevallen wordt er lokaal verdoofd waarna de vetbult met een kleine snee verwijderd kan worden.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Vetbult verwijderen Wassenaar

Vetbulten bestaan uit vetcellen die samen een goedaardig gezwel vormen. In medische termen wordt een vetbult ook wel lipoom genoemd. De vetcellen van de lipoom vormen een ronde of ovaalvormige bult in het vetweefsel onder de huid. De bult is zacht en voelt meestal glad aan en kan bewogen worden. In grootte kan de lipoom variëren tussen minder dan één centimeter tot tien centimeter in diameter. Grote vetbulten kunnen ook voorkomen in het spierweefsel of andere plekken in het lichaam waar vetcellen voorkomen. De plekken waar het vetbulten het meest worden aangetroffen zijn de onderarmen, de nek en de buik. Bijna elk mens heeft wel een of meer kleine vetbulten zonder het te weten. Wanneer iemand onder de pijnlijke lipomen zit, lijdt deze persoon aan lipomatosis dolorosa, wat ook wel de ziekte van Dercum wordt genoemd. Er is vaak een goede reden voor vetbult verwijderen Wassenaar.

Waarom vetbult verwijderen Wassenaar?

Vetbulten hoeven vaak ook niet weggehaald te worden. In het geval dat de bult pijn veroorzaakt of in de weg zit voor dagelijkse bewegingen, dan kan dit een medische reden zijn om de vetbult weg te halen. De huisarts zal u dan doorverwijzen, waarna pathologisch onderzoek wordt gedaan om vermoedens dat de vetbult kwaadaardig is uit te sluiten. Mensen maken zich hier vaak druk om, hoewel dit zeer zeldzaam is. Een vetbult kan ook zonder fysieke klachten verwijderd worden, maar dan spreken we van een cosmetische behandeling. Cosmetische behandelingen vallen niet onder de verzekerde zorg.

De behandeling

Een vetbult verwijderen Wassenaar wordt altijd onder lokale verdoving uitgevoerd. Vetbulten kleiner dan tien centimeter kunnen met een kleine snee in de huid en het kapsel uit de huid geduwd worden. Ervaring met deze behandeling is belangrijk om het litteken zo klein mogelijk te maken.

Na de behandeling

Het litteken dat achter blijft in de huid is in de meeste gevallen minder dan de helft van de grootte van de verwijderde vetbult. Dit komt doordat de huid van binnen gehecht wordt met oplosbare hechtingen. Op de plek van de vetbult wordt een drukkend verband geplaatst voor een paar dagen om vocht- en bloedophoping tegen te gaan. Soms kunnen niet alle cellen van de bult weggehaald worden, doordat de vetbult slecht van het normale omringende weefsel te onderscheiden valt. In dit geval kan de vetbult terugkeren, hoewel dat erg zeldzaam is bij vetbult verwijderen Wassenaar.

De Roosevelt kliniek Leiden

De dermatoloog van de Roosevelt kliniek is gespecialiseerd in dermatochirurgie. Om deze reden worden de littekens die achterblijven van de vetbulten altijd zo klein mogelijk door de beste hechttechnieken toe te passen. Tijdens één operatie kunnen meerdere vetbulten verwijderd worden.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.