Vetbult verwijderen Westland

Een vetbult kan cosmetisch in weg zitten of hinderen bij bewegingen. Daarom kan een vetbult verwijderd worden.
Een vetbult verwijderen kan om medische of esthetische redenen. Het is belangrijk dat een medisch specialist beoordeelt of het om een vetbult gaat. Vaak gebeurt een vetbult verwijdering onder lokale verdoving met een sneetje in de huid.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Vetbulten

Een vetbult is een gezwel van goede aard bestaande uit vetcellen. Een vetbult heet in medische termen een lipoom. De vetcellen in het onderhuidse vetweefsel vormen een ronde tot ovale bult onder de huid. Vaak voelt de bult glad en zacht aan en kan deze met de vingers bewogen worden. De grootte van de bult kan variëren tussen een en tien centimeter. Vetbulten kunnen overal op het lichaam groeien waar zich vetcellen bevinden. Dikwijls vindt men vetbulten op de onderarmen, nek of buik. Grotere vetbulten kunnen zelfs tussen het spierweefsel gaan groeien. Het is mogelijk een vetbult te laten verwijderen om medische of cosmetische redenen (vetbult verwijderen Westland). Elk mens heeft wel enkele kleine vetbulten als je grondig zoekt. Sommigen hebben heel veel lipomen die ook pijn veroorzaken. Men spreekt in dit geval van lipomatosis dolorosa, ook wel de ziekte van Dercum.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Reden vetbult verwijderen

Vaak is een vetbult verwijderen niet nodig. Indien de vetbult echter pijnlijk is of in de weg zit bij bewegingen, is er sprake van een medische reden om een vetbult te verwijderen. U kunt met een doorverwijzing van uw huisarts de vetbult bij de Roosevelt kliniek laten verwijderen (vetbult verwijderen Westland). In zeldzame gevallen kan er vermoed worden dat de vetbult kwaadaardig is. Deze wordt dan opgestuurd voor een pathologisch onderzoek. Het komt zelden voor, maar mensen kunnen zich hier soms druk om maken. Ook kan een vetbult verwijderd worden om cosmetische redenen. Dit valt dan onder de onverzekerde zorg.

Meestal wordt gebruik gemaakt van lokale verdoving wanneer een vetbult wordt verwijderd. De meeste vetbulten zijn een tot tien centimeter en kunnen verwijderd worden met een kleine snee in de huid. Door het sneetje in de huid en het kapsel van de vetbult kan de vetbult uit de huid gedrukt worden. Een arts met ervaring met deze behandeling zorgt voor een zo klein mogelijk litteken. Grotere vetbulten die ook in het spierweefsel gegroeid zijn worden soms onder narcose of met lokale tumescente verdoving verwijderd door liposuctie.

Na de ingreep vetbult verwijderen Westland

De grootte van het litteken blijft meestal minder dan de helft van de omvang van de vetbult. Er ontstaat een holte waar de vetbult zat, die naar elkaar wordt gehecht. Dit gebeurt vaak van binnenuit met oplosbare hechtingen. Om geen bloed of wondvocht op te laten hopen wordt een drukkend verband aangebracht voor enkele dagen. De vetbult kan terugkomen indien niet alle vetcellen verwijderd waren. Dit kan gebeuren als de vetcellen slecht van normaal vetweefsel te onderscheiden vallen. Dit gebeurt zelden.

Vetbult verwijderen regio Westland

De dermatoloog (medisch specialist van huid- en vetweefsel) van de Roosevelt kliniek is gespecialiseerd in dermatochirurgie. De grootte van het litteken is daarom altijd minimaal bij een vetbult verwijdering, dankzij de beste hechttechnieken. Er kunnen meerdere vetbulten verwijderd worden per behandeling.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.(zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.