Wanneer een ooglidcorrectie?

Bij een ooglidcorrectie wordt een teveel aan huid rondom de oogleden verwijderd. De behandeling is er een die veel wordt uitgevoerd.

Klik hier voor het maken van een afspraak
wanneer een ooglidcorrectie
Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk
Service en kwaliteit

Wanneer een ooglidcorrectie?

Als de huid op en rond uw oogleden in de weg zit dan kunt u een ooglidcorrectie ondergaan. Overtollig huid bij de oogleden kan symptomen veroorzaken zoals vermoeide ogen en zware oogleden. Meestal is dit aan de bovenoogleden, maar het kan ook op de onderoogleden aanwezig zijn. Gevolgen hiervan zijn klachten van hoofdpijn, vermoeidheid en ter compensatie voor hangende huid continu de wenkbrauwen optrekken. De wenkbrauwen optrekken zorgt op de lange termijn voor voorhoofdrimpels. Dus wanneer een ooglidcorrectie voor u geschikt is, hangt af of u last heeft van deze klachten.

Het intakegesprek

Wanneer u voor het eerst bij de Roosevelt Kliniek komt zal u een intake gesprek voeren met de medische specialist over wanneer een ooglidcorrectie geschikt is. In dit gesprek worden uw gezondheid en medicijngebruik besproken. Verder kijkt de specialist naar uw huid rondom de ogen om de mogelijke behandelingen voor u te bespreken. U krijgt een folder mee met alle nodige informatie over de behandeling en de herstelperiode. Er is ook de mogelijkheid om verdere vragen te stellen over de ooglidcorrectie.

Ooglidcorrectie en herstelperiode

Wanneer een ooglidcorrectie in de Roosevelt Kliniek wordt uitgevoerd, gebeurt dit als volgt. Voor de ingreep wordt door de medisch specialist de huid gemarkeerd die weggehaald zal worden. De gemarkeerde plek wordt eerst gedesinfecteerd en daarna verdoofd. De huid is dan klaar om verwijderd te worden. Na de verwijdering wordt een dunne hechting geplaatst. Na de ingreep blijft u een korte tijd in de kliniek ter observatie. Om uw herstel sneller te laten verlopen moet u een paar dagen rust nemen. Na een week keert u terug naar de kliniek en wordt uw herstel gecontroleerd. De hechtingen kunnen dan worden verwijderd. Uw huid zal een aantal weken beurs zijn, maar dit effect gaat vanzelf weg.

Indien u een afspraak wil maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek. Klik hier.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk
Service en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.