Wat te doen tegen bultjes eikel?

Op de penis kunnen zich kleine bultjes rond de rand van de eikel bevinden. Deze bultjes worden ook wel PPP genoemd (pearly penile papules). De PPP zijn gelukkig onschuldig en kunnen gemakkelijk verholpen worden bij een dermatoloog door middel van een laser behandeling of elektrocoagulatie.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Wat te doen tegen bultjes eikel?
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Wat te doen tegen bultjes eikel?

PPP zijn bultjes die storend kunnen zijn voor veel mannen. De bultjes zijn echter niet besmettelijk en kunnen ook niet lijden tot gezondheidsklachten, maar alsnog zien mannen graag de bultjes verwijderd. De bultjes kunnen lijden tot schaamte en kunnen ook nog zorgen voor ophoping van vuil. Wat te doen tegen bultjes eikel? Aangezien de bultjes overkomen als onhygiënisch wil men graag van ze af. Bij de Roosevelt kliniek kunt u ze laten verwijderen doormiddel van een laserbehandeling of elektrocoagulatie. De kosten van de ingreep worden niet vergoed, omdat het een puur cosmetische behandeling betreft.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Bultjes eikel verwijderen

Er bestaan twee goede methoden wat te doen tegen bultjes eikel. De eerste noemt men elektrocoagulatie. De penis wordt eerst met een prikje verdoofd. De eerste prik kan als pijnlijk worden ervaren, maar daarna voelt u niets meer en kan de procedure prettig verlopen. De huid wordt bij elektrocoagulatie eerst gedesinfecteerd en daarna wordt een voor een de bultjes met een instrument door middel van een stroompje verwijderd. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Binnen twee weken is de huid van de penis compleet genezen. De tweede methode is een behandeling met een CO2 laser. Hierbij wordt de huid van de penis eerst met een crème verdoofd en is er dus geen injectie nodig wat voor sommige mensen een onprettig idee is. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. De CO2 behandeling is wel wat duurder, maar het effect is uiteindelijk hetzelfde. Meer informatie vindt u op onze site.

Waar worden de bultjes weggehaald?

Alle behandelingen vinden plaats bij de Roosevelt Kliniek in Delft of in Leiden. De behandeling met de CO2 laser kan echter alleen maar in Leiden, omdat alleen daar de laser staat. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn ervaren wat te doen tegen bultjes eikel en bij het toepassen van de behandelingen zorgen zij ervoor dat het verwijderen van de PPP succesvol verloopt.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.