Wat te doen tegen bultjes penis?

Pearly penile papules (PPP) zijn een cosmetisch storende maar ongevaarlijke aandoening aan de rand van de eikel. Veel mannen storen zich er aan en zien ze graag verwijderd worden. Dit kan door middel van een laser- of coagulatiebehandeling. Met de dermatoloog kunt u bespreken welke behandeling het meest geschikt voor bultjes penis is.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Wat te doen tegen bultjes penis?
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Wat te doen tegen bultjes penis?

Op de rand van de eikel bevinden zich bultjes die door veel mannen als onwenselijk worden beschouwd. Veel mannen vragen zich af wat te doen tegen bultjes penis. De redenen om PPP te laten verwijderen lopen uiteen, PPP wordt vaak – ten onrechte- verward met genitale wratten. Sommige mannen met PPP zijn er onzeker over of krijgen commentaar van hun partner. Anderen laten de bultjes verwijderen omdat erachter snel smegma kan ophopen. Onze dermatologen kunnen gemakkelijk vaststellen of er sprake is van PPP en vervolgens een behandeling aanraden. Omdat dit een cosmetische behandeling is worden de kosten van de behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Verwijdering bultjes penis

Er zijn twee antwoorden op de vraag wat te doen tegen bultjes penis. PPP kan op verschillende manieren behandeld worden, beiden hebben de verwijdering van de bultjes tot gevolg. De eerste methode om PPP te verwijderen is door middel van prikjes op basis van elektrocoagulatie. Bij deze ingreep wordt het gebied rond de PPP verdoofd door prikjes in de penis, waarvan alleen de eerste kort wordt gevoeld. Zodra de verdoving is ingewerkt kan er begonnen worden met de ingreep. Deze zal ongeveer twintig minuten in beslag nemen. Binnen twee weken zal de huid volledig genezen zijn. De tweede optie wat te doen tegen bultjes penis is op basis van een ablatieve CO2 laser. Met deze behandeling zijn geen prikjes nodig en kan er gebruik gemaakt worden van een verdovende zalf. De verdovingscrème wordt minstens een half uur voor aanvang van de operatie aangebracht. De behandeling zelf duurt ongeveer twintig minuten. De laserbehandeling is duurder dan de behandeling op basis van coagulatie. Beiden methodes hebben hetzelfde eindresultaat: de verwijdering van PPP.
Meer informatie vindt u op de site

Behandeling bultjes penis

De coagulatie behandeling is bij beiden locaties van de Roosevelt kliniek beschikbaar, zowel Leiden als Delft. Als u de laserbehandeling verkiest boven de coagulatiebehandeling kan dit alleen in Leiden omdat er geen laserapparaat voorhanden is in Delft. Voor eventuele vragen over de verwijdering van PPP kunt u altijd terecht bij de dermatologen van de Roosevelt kliniek.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.