Wat zijn bultjes eikel?

Pearly penile papules (PPP) zijn een cosmetisch storende maar ongevaarlijke aandoening aan de rand van de penis. Men stoort zich hier over het algemeen aan en ziet ze graag verwijderd worden. Dit kan door middel van een laser- of coagulatiebehandeling. Met de dermatoloog kunt u bespreken welke behandeling het meest geschikt voor uw PPP is.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Wat zijn bultjes eikel?
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Wat zijn bultjes eikel?

Veel mannen vragen zich af wat zijn bultjes eikel. Er is veel onduidelijkheid over deze bultjes. Sommigen verwarren ze met genitale wratten, PPP heeft hier echter niets mee te maken en is dan ook niet besmettelijk of gevaarlijk voor de gezondheid. Toch zijn er veel mannen die pearly penile papules niet mooi vinden en er graag vanaf willen. Dit kan binnen een halfuur gedaan zijn met een simpele behandeling. De dermatoloog kan makkelijk vaststellen of er sprake is van PPP. Vervolgens raadt hij de methode aan die het best bij u past. Het gaat hier om een cosmetische ingreep en daarom wordt deze niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Bultjes eikel verwijderen

Veel mannen willen weten wat zijn bultjes penis en hoe kom je er af? Er bestaan twee manieren om PPP definitief en volledig te verwijderen. De eerste manier is elektrocoagulatie, dit gebeurt aan de hand van kleine elektrische schokjes. Minstens een half uur van tevoren wordt de huid rond de pearly penile papules verdoofd met een paar prikjes. De behandeling duurt ongeveer twintig minuten en is volledig pijnloos. De plek waar de bultjes hebben gezeten wordt behandeld met crème. Binnen twee weken is de huid volledig hersteld.
De tweede manier om PPP te verwijderen is een laserbehandeling. Hierbij wordt de huid minstens een half uur voor aanvang van de ingreep behandeld met een verdovende zalf. Er zijn dus geen prikjes nodig met de manier. De PPP worden verwijderd met een ablatieve CO2 laserstraal. Deze behandeling duurt ook ongeveer twintig minuten. Beide behandelingen verwijderen PPP succesvol en definitief.
Meer informatie vindt u op de site

Waar vindt PPP behandeling plaats?

De coagulatie behandeling kan in zowel Delft als Leiden plaatsvinden bij de Roosevelt kliniek. Als u liever voor de laser behandeling kiest kan dit echter uitsluitend in Leiden omdat alleen hier een laserapparaat beschikbaar is. Voor eventuele vragen over uw verwijdering kunt u altijd terecht bij de dermatologen van de Roosevelt kliniek.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.