Zonneschade aan de huid

Zonneschade aan de huid is vaak aanwezig op oudere leeftijd. De medische term voor zonneschade, die door een dermatoloog (medisch specialist van de huid) zal worden gebruikt, is vaak actinische keratose. Deze zonneschade is vaak nog onschuldig maar kan op den duur voor huidkanker zorgen. Het is daarom verstandig om bij twijfel over zonneschade een dermatoloog de afwijkingen te laten beoordelen. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn zeer ervaren in het herkennen en behandelen van actinische keratosen.Zonneschade aan de huid is vaak aanwezig op oudere leeftijd. De medische term voor zonneschade, die door een dermatoloog (medisch specialist van de huid) zal worden gebruikt, is vaak actinische keratose. Deze zonneschade is vaak nog onschuldig maar kan op den duur voor huidkanker zorgen. Het is daarom verstandig om bij twijfel over zonneschade een dermatoloog de afwijkingen te laten beoordelen. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn zeer ervaren in het herkennen en behandelen van actinische keratosen.

Klik hier voor het maken van een afspraak
zonneschade aan de huid
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Hoe ontstaat zonneschade aan de huid?

Zoals het woord zonneschade al zegt komen de huidafwijkingen door chronische zonblootstelling. Uiteraard weet men dat “bakken” in de zomerzon of zonnebanken niet goed voor de huid is en voor zonneschade zorgt. Echter ook mensen die veel buiten sporten, fietsen of een buitenberoep hebben lopen het risico op zonneschade aan de huid. De zonneschade is vaak aanwezig op plekken die niet goed beschermt zijn tegen de zon zoals de handruggen, het decolleté en het gezicht. Vaak is de zonneschade al in het verleden opgelopen.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Hoe herkent de dermatoloog zonneschade aan de huid?

De dermatoloog herkent de zonneschade vaak met het blote oog. Soms wordt er nog gebruik gemaakt van een Woods lamp om beginnende zonneschade aan de huid zichtbaar te maken. Indien de dermatoloog twijfelt of de zonneschade aan de huid toch al beginnende huidkanker is kan de dermatoloog aanvullend onderzoek doen door het nemen van een huidbiopt en deze opsturen naar de patholoog die het weefsel onder de microscoop bekijkt.

Wat kan ik zelf doen tegen zonneschade aan de huid?

Vaak is de zonneschade aan de huid al in het verleden opgedaan. Toch is het belangrijk om te voorkomen dat de zonneschade erger wordt of na behandeling terugkomt. Gebruik daarom goed zonnebrandcrème, ga niet onder de zonnebank, ga niet bakken in de volle zon en probeer bij buitenactiviteiten een hoed of pet te dragen.

Wanneer langskomen bij Roosevelt kliniek?

U kunt het beste een afspraak maken wanneer u een niet genezend ruw plekje op het lichaam heeft. Ook wondjes die niet genezen zijn een belangrijk kenmerk van zonneschade. U kunt in de Roosevelt kliniek langskomen met een verwijzing van uw huisarts. He consult wordt dan vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met uw eigen risico. Indien u er voor kiest om geen verwijzing van uw huisarts te vragen kunt u ook voor huidcontrole langskomen in de Roosevelt kliniek. Dit valt onder de onverzekerde zorg en de kosten betaalt u dan zelf. Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.