Zweetoksels

Het lichaam gebruikt zweet om de lichaamstemperatuur te regelen. Bij sommige mensen kan overmatig zweten heel ongemakkelijk zijn. Gelukkig zijn er meerdere behandelmethodes die kunnen bijdragen aan het verminderen van zweetoksels. Een botox behandeling kan zweetoksels voor zes maanden verminderen en de nieuwe miraDry behandeling kan zweetoksels volledig verhelpen. De Roosevelt kliniek behandelt deze kwaal.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Zweetoksels
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Zweetoksels

Iedereen voelt wel eens de ongemakkelijkheden van zweetoksels in het openbaar. Meestal wordt zweet veroorzaakt door te sporten, warmte, stress of bij angst. Om publieke schaamte te voorkomen, kan de een dit probleem verhelpen met wat deodorant. De ander moet voorbij de gebruikelijke middelen kijken en een behandeling bij een kliniek overwegen. De oorzaak hiervan kan hyperhydrosis zijn, een aandoening die ontstaat als kind of adolescent. De gevolgen kunnen zich uiten bij verschillende lichaamsdelen zoals de handen en voeten, maar vooral vaak de oksels. Bij de Roosevelt kliniek worden verscheidene methoden tegen hyperhidrosis en overmatig zweten aangeboden, waaronder: botoxinjecties, miraDry en iontoforese.

Behandelmethoden

Veel soorten technieken worden toegepast afhankelijk van de methode. Bij iontoforese wordt een stroompje gebruikt om de zweetklieren uit te schakelen. Ook kun je zweetoksels tijdelijk verhelpen voor een periode van drie tot zes maanden met een botoxinjectie. Sinds een paar jaar is er een nieuwe, succesvolle methode: miraDry. Met microgolven worden de zweetklieren volledig kapot gemaakt. De golven bereiken precies de zweetklieren, maar dringen niet verder door waardoor schade aan ander onderhuids weefsel verwaarloosbaar is. Op de website vindt u meer feiten over miraDry.

Verschil behandeling zweetoksels

Naast een groot aantal voordelen zijn er ook een aantal nadelen waar we rekening mee moeten houden. De werking van botox is niet permanent en je zal eens in de zes maanden terug moeten komen voor een behandeling. Ook werkt botox pas na twee weken in. De werking van miraDry is wel permanent en de effectieve behandeling elimineert de zweetklieren. Sinds de uitvinding van miraDry houdt de Roosevelt kliniek zich bezig met deze behandelmethode om zweetoksels tegen te gaan. De kliniek heeft daarom erg veel ervaring met de behandelwijze.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen zweetoksels. Klik hier.
Actuele prijzen van de botox en miraDry behandeling vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.