Voor de professional

In de Roosevelt kliniek is samenwerking met de eerste lijn een belangrijke pijler. Wij stimuleren dan ook overleg met huisartsen uit de regio . Als huisarts kunt u altijd vrijblijvend bellen voor overleg met de dermatoloog of gynaecoloog. Daarnaast proberen wij door middel van nascholingen vanuit de stichting SPOED huisartsen en specialisten nader tot elkaar te brengen. Accreditatie is hiervoor aangevraagd. De Roosevelt kliniek streeft er naar binnen een week terugkoppeling aan de huisarts te kunnen geven.

Zorgdomein

De Roosevelt kliniek is aangesloten bij zorgdomein. Voor Gynaecologische en dermatologische problematiek kan de huisarts snel en veilig verwijzen naar de Rooseveltkliniek. Patiënten worden binnen een week een afspraak ontvangt. Bij vragen over verwijzen via zorgdomein kunt u altijd telefonisch contact hebben met de Rooseveltkliniek.

Teledermatologie

De Rooseveltkliniek is aangesloten bij Ksyos en Zorgdomein . Beoordeling door middel van teledermatologie is mogelijk bij de Roosevelt kliniek. Bij vragen over teledermatologie kunt u altijd telefonisch contact hebben met de Rooseveltkliniek.

Huidkankerstraat

In de Roosevelt kliniek bieden wij de huisarts de huidkankerstraat aan. Wanneer een huisarts een afwijking heeft gebiopteerd, maar de afwijking liever niet zelf verwijderd kan hij patiënt direct verwijzen naar de Rooseveltkliniek voor excisie van de afwijking. Het zou erg prettig zijn als u het pathologieverslag mee kunt sturen. Uiteraard kan er ook direct worden verwezen naar de Rooseveltkliniek, zonder eerst zelf een biopt te hebben genomen. Echter bestaat dan wel de kans dat er eerst histologisch onderzoek wordt verricht om tot de juiste diagnose te komen. De excisie zal binnen 1 dag plaatsvinden. Door de nauwe samenwerking met Pathan/LCPL zullen wij voor een snelle terugkoppeling zorgen.

Hyperhidrosis

De artsen van de Rooseveltkliniek zijn gespecialiseerd. Wij geven patiënten een zo’n eerlijk mogelijk advies om tot de juiste behandeling te komen die aansluit bij de behoeften van de patient. Zo maakt de Rooseveltkliniek gebruik van een nieuwe behandelmethode namelijk de MiraDry, een permanente oplossing voor hyperhidrosis axillaris. Helaas valt een deel van de behandelopties niet meer tot de verzekerde zorg.

Genitale huid

De Rooseveltkliniek heeft als aandachtsgebied de genitale huid: Hierbij wordt een mannelijke genitaal poli gedaan door dermatologen met veel expertise op dit gebied. Daarnaast wordt er een Vulvapoli gedaan door Dr. Bram ter Harmsel een autoriteit op dit gebied.

Afwijkend uitstrijkje

In 2011 begon de Rooseveltkliniek als eerste met gynaecologische zorg. Het afwijkende uitstrijkje is hierbij een belangrijk onderdeel van de gynaecologische zorg die wordt geleverd in de Rooseveltkliniek. De spanning na een afwijkend uitstrijkje is voor een patient enorm. U kunt patient daarom op zeer korte termijn verwijzen naar gynaecologen werkzaam in de Rooseveltkliniek. Patient wordt dan binnen 2 dagen ontvangen en onderzocht in de Rooseveltkliniek.