Het behandelen van de intieme zone

Het behandelen van de intieme zone – TV-interview De Medicijnmannen NPO

Geplaatst: op 17 juli 2017

De Medicijnmannen

In het programma medicijnmannen gaan Daan Nieber, Sofie van den Enk en Marlijn Weerdenburg opzoek naar de daadwerkelijke werking van laagdrempelige medicatie. Onder laagdrempelige medicatie verstaan we medicatie die gewoon te koop is bij iedere drogist. Mensen gebruiken massaal dit soort medicatie voor klachten waar ze niet snel mee naar de dokter gaan. Maar werkt deze medicatie wel echt? Marlijn Weerdenburg vroeg het aan gynaecoloog Bram ter Harmsel van de Roosevelt Kliniek.

Intieme verzorging
Meer weten over het onderhouden van de intieme zone? Bekijk dan hieronder het interview met gynaecoloog Bram ter Harmsel van de Roosevelt Kliniek in het NPO programma De Medicijnmannen. U kunt ook direct contact opnemen met ons.

Hoe zorg ik goed voor mijn vagina?

Om de vagina goed te onderhouden gaat het erom dat de pH-waarde in balans blijft. De vagina flora bestaat uit bacteriën en schimmels die zorgen voor een natuurlijke en gezonde balans in de vagina. Hoe hoger deze pH-waarde, des te groter de kans op infecties en nare luchtjes. Het is van belang om de vagina goed schoon te houden zodat de bacteriën geen kans krijgen om zich verder te vermenigvuldigen. Een toename van afscheiding en nare geurtjes zou kunnen duiden op een onverzorgde vagina.

Er zijn genoeg middelen te koop in de winkel die zeggen dat ze helpen tegen nare geurtjes en afscheiding. De werking van deze producten is nooit bewezen en heeft voor de meeste vrouwen ook geen veranderd resultaat. Door te vaak de vagina te wassen kan dit juist een tegengestelde werking hebben. De huid wordt iedere keer droger en raakt snel weer geïrriteerd. Maar vergeet u ook niet dat de vagina zichzelf reinigt. Door te veel gebruik te maken van verzorgende producten voor de vagina kan de pH-waarde meer verstoord raken.

Heeft u vragen na het zien van het interview? Neem dan gerust contact op met ons door te bellen met het volgende telefoonnummer: 088 – 235 33 80. Wij helpen u graag verder.