Hoe hoort jouw vulva te ruiken

Hoe hoort de vulva te ruiken? – NPO 1 interview Radar radio

Geplaatst: op 19 juli 2017

Radio Radar – NPO Radio 1

In dit radio programma wordt besproken of producten daadwerkelijk doen wat de verpakking aangeeft. Deze keer is Radar Radio in gesprek met gynaecoloog Bram ter Harmsel van de Roosevelt Kliniek. Het gesprek gaat over hoe de vulva hoort te ruiken en wat te doen bij afwijkende geuren. De vraag hierbij is of geurbeschermers eigenlijk wel goed zijn voor de vagina?

Wilt u meer weten? Luister hieronder dan naar het radio-interview van Radar Radio of neem direct contact op met de Roosevelt Kliniek.

Wat is een neutrale geur?

Dit is een discutabel onderwerp. Er is geen vaste geur hoe een vulva hoort te ruiken. Vanzelfsprekend is een zo prettig mogelijke geur gewenst. De geur van de vulva wordt bepaald door meerdere factoren. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Wat u op een dag eet is van invloed op heel uw lichaamsgeur. Maar ook de bacteriën en schimmels die zorgen voor een gezonde vaginale flora. Op zich is het helemaal niet raar als uw vagina wat zurig ruikt, dat is zelfs heel normaal. Wanneer de vagina flora niet in balans is, kan het anders gaan ruiken.

Als vrouw bent u gewend aan uw lichaamsgeur. Wanneer deze afwijkend is zal dit door uzelf snel opgemerkt worden. Raadpleeg uw huisarts om na te gaan of er mogelijk sprake kan zijn van een bacteriële infectie die deze geur veroorzaakt. Om vervolgens te kijken hoe deze infectie te behandelen is.

Hebben vrouwen eigenlijk wel een geurbeschermer nodig?

Er is vaak een reden voor de afwijkende geur. Het is dan van belang om op zoek te gaan naar de daadwerkelijke oorzaak en dat te behandelen. Door alleen de geur te maskeren wordt niet het “probleem” opgelost. Zo biedt het neutraliseren van de geur met strips slechts in enkele gevallen een tijdelijke oplossing.

Heeft u vragen na het beluisteren van het radio interview? Neem dan gerust contact op met ons door te bellen met het volgende telefoonnummer: 088 – 235 33 80. Wij helpen u graag verder.

Werkzaamheden parkeerplaats Delft

Geplaatst: op 08-04-24

Momenteel zijn er noodzakelijke werkzaamheden aan de parkeerplaats bij onze locatie Delft. U kunt hier hinder van ervaren tijdens uw bezoek. U kunt parkeren net...

Lees verder

Vacature Dermatoloog

Geplaatst: op 12-03-24

Ben jij een dermatoloog met passie voor het vak en op zoek naar de perfecte balans tussen werk en privé? Dan is de Roosevelt Kliniek op zoek naar jou! Wij zijn op...

Lees verder