hoe ziet je huid er echt uit

Huidkanker campagne: Hoe ziet je huid er écht uit?

Geplaatst: op 18 mei 2020

Dermatologen luiden, via hun beroepsvereniging Nederlandse vereniging Dermatologie en Venereologie (NVDV), de noodklok over het snel stijgende aantal mensen met huidkanker.

Juist nu men door de coronacrisis meer thuis zit en de zon buiten meer gaat schijnen, zien dermatologen het aantal diagnoses voor huidkanker sterk dalen. Mensen lijken minder snel een arts of dermatoloog te durven raadplegen. Dat terwijl de NVDV benadrukt dat vroeg herkennen van huidkanker essentieel is. De genezingskans van huidkanker is dan namelijk het grootst en de noodzaak tot ingrijpende behandelingen is het kleinst.

Daarom start de NVDV vanaf vrijdag 15 mei 2020 de huidkanker campagne: ‘Hoe ziet je huid er écht uit?’.

Huidkanker

Huidkanker wordt in veel gevallen veroorzaakt voor een te veel aan blootstelling van zonlicht (UV-A en UV-B straling) en door verbrandingen van de huid. Het is daarom erg belangrijk om de huid hiertegen te beschermen met een juiste anti-zonnebrandproduct en/of beschermde kleding. Daarnaast is het ook erg belangrijk om regelmatig de huid te controleren op veranderingen en alert te zijn bij klachten van plekjes op de huid die een relatie kunnen hebben met huidkanker. Trek aan de bel wanneer iets niet pluis voelt.

Cijfers

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Elk jaar komen er ongeveer 70.000 nieuwe patiënten met huidkanker bij. Op dit moment krijgt 1 op de 5 mensen (20%) in Nederland in zijn of haar leven de diagnose huidkanker. Dit cijfer is nu al aan het stijgen richting de 1 op de 4 mensen (25%).

Wie denkt dat huidkanker alleen voorkomt als je ouder bent heeft het mis. Het aantal jonge mensen met huidkanker dat bij de dermatoloog komt is de laatste jaren alleen maar aan het stijgen. Wist u dat 15% van de mensen met een melanoom jonger is dan 45 jaar?

Kortom het is belangrijk om zonneschade aan de huid te voorkomen, de huid zelf regelmatig te onderzoeken en bij verdenking van huidkanker uw arts of dermatoloog te raadplegen. Voorkomen is beter dan genezen!

Lees meer informatie over deze campagne op  www.hoezietjehuiderechtuit.nl

Werkzaamheden parkeerplaats Delft

Geplaatst: op 08-04-24

Momenteel zijn er noodzakelijke werkzaamheden aan de parkeerplaats bij onze locatie Delft. U kunt hier hinder van ervaren tijdens uw bezoek. U kunt parkeren net...

Lees verder

Vacature Dermatoloog

Geplaatst: op 12-03-24

Ben jij een dermatoloog met passie voor het vak en op zoek naar de perfecte balans tussen werk en privé? Dan is de Roosevelt Kliniek op zoek naar jou! Wij zijn op...

Lees verder