Behandeling nauwe voorhuid

Bij een besnijdenis ( ook circumcisie genoemd) wordt de voorhuid van de penis operatief verwijderd. Vaak gebeurt dit bij mannen die een te nauwe voorhuid (phimosis) hebben.

Klik hier voor het maken van een afspraak
behandeling nauwe voorhuid
Expertise centrum genitale huid
Service en kwaliteit
Ervaren medisch specialisten

Wat zijn de klachten bij een te nauwe voorhuid?

Een te nauwe voorhuid kan problemen geven bij het plassen of pijn geven bij het hebben van een erectie of tijdens het vrijen. Ook kan de eikel of voorhuid ontstoken raken door een te nauwe voorhuid (balanitis). Soms kan er ook een huidziekte de oorzaak zijn van een te strakke voorhuid, bijvoorbeeld lichen sclerosus. De dermatoloog kan beoordelen of er een huidaandoening aanwezig is en of dat behandeling nauwe voorhuid met een zalf kan. Meestal is wel een besnijdenis noodzakelijk.

Behandeling nauwe voorhuid

In de Roosevelt kliniek wordt een behandeling nauwe voorhuid door een besnijdenis altijd onder plaatselijke (lokale) verdoving uitgevoerd. Narcose is overbodig en u heeft dan ook geen nadelige gevolgen van de narcose en u kunt na de ingreep ook meteen weer naar huis. De verdovingsprikken worden aan de basis rondom van de penis gezet. De verdoving heeft enkele minuten nodig om in te werken. Vervolgens wordt de huid gedesinfecteerd. Tijdens de ingreep wordt de voorhuid verwijderd. Bloedvaten worden dichtgebrand door middel coagulatie. Eventuele verklevingen tussen de voorhuid en de eikel kunnen ook worden verwijderd. Daarna wordt de huid van de penis aan de onderkant van de eikel gehecht. Deze hechtingen zijn oplosbaar. Vervolgens wordt er een drukkend zalfgaasverband aangelegd en is de ingreep klaar. De procedure duurt ongeveer 45-60 minuten.
Voor verdere instructies en informatie klikt u hier.

Waarom behandeling nauwe voorhuid door de dermatoloog van de Roosevelt kliniek?

De Roosevelt kliniek is landelijk expertise centrum voor mannen met huidklachten van de penis en behandeling nauwe voorhuid. De dermatologen die werkzaam zijn in de Roosevelt kliniek zijn gespecialiseerd in dermatochirurgische vaardigheden en hebben jarenlange ervaring, naast hun specialistische blik om de onderliggende oorzaak van de phimosis/vernauwing aan te pakken. Naast medisch specialistische zorg voeren de dermatologen ook cosmetische behandelingen uit aan de penis.

In de Roosevelt kliniek worden besnijdenissen alleen uitgevoerd bij adolescenten en volwassen mannen. Indien er sprake is van een onderliggende aandoening, kan er sprake zijn van een medische indicatie om de ingreep uit te voeren en zal deze worden vergoed door uw zorgverzekeraar, als u hiervoor een verwijzing van uw huisarts of specialist heeft. Indien er alleen sprake is van een vernauwing, of de voorhuid om cosmetische danwel religieuze redenen wilt laten verwijderen, zijn de kosten voor eigen rekening. Klik hier voor de actuele prijslijst.

De Roosevelt kliniek heeft een ZKN keurmerk, waarmee wordt aangetoond dat er volgens de hoogste kwaliteitstandaarden wordt gewerkt. Daarnaast heeft de Roosevelt kliniek een hoge patient tevredenheid op Zorgkaart Nederland.

Indien u nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met de Roosevelt kliniek.

Expertise centrum genitale huid
Service en kwaliteit
Ervaren medisch specialisten

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.