Cosmetische besnijdenis

Bij een besnijdenis ( ook circumcisie genoemd) wordt de voorhuid van de penis operatief verwijderd. Vaak gebeurt dit bij mannen die een te strakke voorhuid hebben. Het kan ook worden uitgevoerd indien de voorhuid als onprettig of niet fraai wordt ervaren.

Klik hier voor het maken van een afspraak
cosmetische besnijdenis
Landelijk expertise centrum
Service en kwaliteit
Ervaren medisch specialisten

Wat kunnen de klachten zijn van een voorhuid?

Een voorhuid kan te strak zijn. Dit kan zijn aangeboren, spontaan optreden of ontstaan in het kader van een huidziekte, zoals lichen sclerosus. Dit geeft dan klachten bij het plassen of bij het hebben van een erectie of tijdens de seks. Er kunnen ook wondjes ontstaan. Ook kan de voorhuid ontstoken zijn als gevolg van een huidaandoening. Dit kan ook doortrekken naar de eikel (balanitis). Dit zijn allen goede redenen om een besnijdenis (circumcisie) te laten uitvoeren. Het kan ook zijn dat er helemaal geen lichamelijk klachten zijn van de voorhuid. De voorhuid kan als onfraai worden gezien, of als onhandig. Ook kan het zijn dat iemand het prettiger of hygiënischer vindt als de voorhuid eraf is. In dergelijke gevallen kan een besnijdenis ook worden uitgevoerd. Men spreekt dan van een cosmetische besnijdenis.

Cosmetische besnijdenis

In de Roosevelt kliniek wordt een cosmetische besnijdenis altijd onder lokale verdoving uitgevoerd. Dit houdt in dat de penis plaatselijk wordt verdoofd. Er wordt geen narcose gegeven, dit is ook niet mogelijk. Na de ingreep onder lokale verdoving kunt u ook gelijk na de ingreep weer naar huis. De verdoving wordt aan de basis van de penis aangebracht door middel van enkele prikken. Na enkele minuten is de penis verdoofd en kan de ingreep beginnen. Hierbij wordt de huid van de voorhuid verwijderd. Bloedvaten worden nauwkeurig dichtgebrand. Een correctie van het toompje is soms noodzakelijk. Daarna wordt de huid van de penis onder aan de rand van de eikel vastgemaakt door vele kleine hechtingen. Deze worden zorgvuldig geplaatst. De hechtingen lossen binnen enkele weken vanzelf op en hoeven niet verwijderd te worden. Vervolgens wordt de penis verbonden met een zalfgaasverband. De gehele procedure duurt ongeveer 45-60 minuten.
Voor verdere instructies en informatie klikt u hier.

Waarom een cosmetische besnijdenis door de dermatoloog van de Roosevelt kliniek?

De Roosevelt kliniek is een landelijk expertise centrum voor mannen met huidproblemen van de penis. De dermatologen die cosmetische besnijdenis uitvoeren zijn gespecialiseerd in dermatochirurgische vaardigheden en hebben veel ervaring. Naast medisch specialistische zorg voeren de dermatologen ook cosmetische behandelingen uit aan de penis.
In de Roosevelt kliniek worden besnijdenissen alleen uitgevoerd bij adolescenten en volwassen mannen. Indien er een medische indicatie voor de ingreep is kan de besnijdenis worden vergoed door uw zorgverzekeraar. IN het geval van een cosmetische besnijdenis zijn de kosten altijd voor eigen rekening. Klik hier voor de actuele prijslijst.

De Roosevelt kliniek heeft een ZKN keurmerk, waarmee wordt aangetoond dat er volgens de hoogste kwaliteitstandaarden wordt gewerkt. Daarnaast heeft de Roosevelt kliniek een hoge patient tevredenheid op Zorgkaart Nederland.

Indien u nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met de Roosevelt kliniek.

Landelijk expertise centrum
Service en kwaliteit
Ervaren medisch specialisten

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.