Een besnijdenis

Bij een besnijdenis ( ook circumcisie genoemd) wordt de voorhuid van de penis operatief verwijderd. Vaak gebeurt dit bij mannen die een te strakke voorhuid (phimosis) hebben.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Een besnijdenis
Expertise centrum
Ervaren medisch specialist
Service en kwaliteit

Wat zijn de klachten bij een te strakke voorhuid?

Klachten van een te strakke voorhuid zijn onder andere moeite met plassen, of pijn tijdens een erectie of tijdens de seks. Ook kan de eikel of voorhuid ontstoken raken (balanitis). Dit zijn allen goede redenen om een besnijdenis (circumcisie) te laten uitvoeren. Soms kan er ook een huidziekte de oorzaak zijn van een te strakke voorhuid, bijvoorbeeld lichen sclerosus. De dermatoloog kan beoordelen of er een huidaandoening aanwezig is en deze zo nodig behandelen of bepalen dat een besnijdenis noodzakelijk is

Een besnijdenis

In de Roosevelt kliniek wordt een besnijdenis altijd onder plaatselijke (lokale) verdoving uitgevoerd. U heeft geen nadelige gevolgen van de narcose en voor een dergelijke ingreep is narcose overbodig. Na de ingreep kunt u ook weer gelijk naar huis gaan. De verdoving wordt rondom aan de basis van de penis gezet en heeft enkele minuten de tijd nodig om in te werken. Daarna wordt de huid gedesinfecteerd. Tijdens de ingreep wordt de voorhuid verwijderd. Eventuele verklevingen tussen de voorhuid en de eikel kunnen ook worden verwijderd. Daarna worden er rondom hechtingen geplaatst, die de huid weer net onder de rand van de eikel plaatsen. Deze hechtingen lossen vanzelf op. De penis wordt verbonden met een zalfgaasverband. De ingreep duurt ongeveer 45-60 minuten.
Voor verdere instructies en informatie klikt u hier.

Waarom een besnijdenis door de dermatoloog van de Roosevelt kliniek?

De Roosevelt kliniek is de kliniek voor mannen met penis problematiek. De dermatologen die werkzaam zijn in de Roosevelt kliniek hebben zeer goede dermatochirurgische vaardigheden en ervaring, naast hun specialistische blik om de onderliggende oorzaak van de phimosis/vernauwing aan te pakken. Naast medisch specialistische zorg voeren de dermatologen ook cosmetische behandelingen uit aan de penis.
In de Roosevelt kliniek worden besnijdenissen alleen uitgevoerd bij adolescenten en volwassen mannen. Indien er een medische noodzaak is (onderliggende huidaandoening) zal de besnijdenis worden vergoed door uw zorgverzekeraar, als u hiervoor een verwijzing heeft. Indien er alleen sprake is van een vernauwing, of de voorhuid om cosmetische danwel religieuze redenen wilt laten verwijderen, zijn de kosten voor eigen rekening. Klik hier voor de actuele prijslijst.
De Roosevelt kliniek heeft een ZKN keurmerk, waarmee wordt aangetoond dat er volgens de hoogste kwaliteitstandaarden wordt gewerkt. Daarnaast heeft de Roosevelt kliniek een hoge patient tevredenheid op Zorgkaart Nederland.
Indien u nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met de Roosevelt kliniek.

Expertise centrum
Ervaren medisch specialist
Service en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.