ZKN kliniek

250e ZKN Keurmerk voor de Roosevelt Kliniek

Geplaatst: op 6 april 2015

Woensdag 4 juni ontvangt de Roosevelt Kliniek in Leiden, Zelfstandig Behandelcentrum voor gynaecologie en dermatologie, officieel het 250e ZKN Keurmerk uit handen van Dian van Leeuwen, voorzitter van het College van Deskundigen van Zelfstandige Klinieken Nederland.

De uitreiking vindt vanmiddag feestelijk plaats op het Jaarcongres van ZKN in Rotterdam. Onafhankelijke keuringsinstantie KIWA controleerde de Roosevelt Kliniek op de zware kwaliteitseisen van het ZKN Keurmerk zoals veiligheid, infectiepreventie, toetsing op medisch specialisten, medicatiebeheer en patiëntenvoorlichting. Het ZKN Keurmerk staat garant voor de strengste kwaliteitsnormen en een optimale behandeling. Organisaties zoals zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg eisen het ZKN Keurmerk.

Steeds meer patiënten kiezen voor een ZKN Keurmerk kliniek
Nederlanders weten klinieken steeds beter te vinden; uit onderzoek blijkt dat ongeveer 10% van de Nederlanders zich inmiddels in een kliniek heeft laten behandelen en dat 17% van de Nederlanders overweegt om dat te doen. Daarbij is het belangrijk dat patiënten letten op het ZKN Keurmerk.

Hoge patiënttevredenheid
Doordat zelfstandige klinieken zich toeleggen op één of slechts enkele behandelingen, zijn zij in hierin uiterst vaardig en bieden ze hoge kwaliteit. Gespecialiseerde klinieken zoals de Roosevelt Kliniek zijn over het algemeen goedkoper voor de samenleving (15-20% volgens de Nederlandse Zorgautoriteit), doordat ze de zorg beter kunnen plannen en efficiënter kunnen organiseren. Hierdoor weten mensen ook sneller waar ze aan toe zijn. Daarnaast is door de kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht de patiënttevredenheid in klinieken erg hoog, gemiddeld scoren klinieken een 8,5.

ZKN
Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is de brancheorganisatie voor zelfstandige klinieken in Nederland. Zowel klinieken die verzekerde zorg aanbieden (ZBC’s) als klinieken die niet-verzekerde zorg verrichten zijn aangesloten bij ZKN. ZKN waarborgt de kwaliteit van de aangesloten klinieken.

Werkzaamheden parkeerplaats Delft

Geplaatst: op 08-04-24

Momenteel zijn er noodzakelijke werkzaamheden aan de parkeerplaats bij onze locatie Delft. U kunt hier hinder van ervaren tijdens uw bezoek. U kunt parkeren net...

Lees verder

Vacature Dermatoloog

Geplaatst: op 12-03-24

Ben jij een dermatoloog met passie voor het vak en op zoek naar de perfecte balans tussen werk en privé? Dan is de Roosevelt Kliniek op zoek naar jou! Wij zijn op...

Lees verder