Afscheid professor Trimbos

Geplaatst: op 6 juni 2023

Een bericht namens Professor Trimbos aan u als patiënt:

Na meer dan 25 jaar hoofd van de afdeling Gynaecologie van het LUMC in Leiden te zijn geweest, heb ik de afgelopen vijf jaar gewerkt in de Roosevelt kliniek. In mijn LUMC-tijd heb ik ook veel andere ziekenhuizen bezocht, zowel in eigen land als in nabije en verre buitenlanden en heb ik op verschillende plaatsen gewerkt zoals in de VS en in Australië. Dat had bijna altijd met opereren te maken en dat is een heel ander leven dan ik in de Roosevelt kliniek heb gehad. In de grote ziekenhuizen en op de operatiekamer regeert altijd de hectiek. Altijd tijdsdruk en spanning, piepers die afgaan, uitpuilende wachtkamers op de poli, operaties die de heel dag duren, opleidingstaken tussendoor, bergen administratie, drama, nachtdiensten, vroeg op en heel veel patiënten overleg. Zo’n leven heeft ook wel iets verslavends, omdat je voortdurend in een ‘aan-stand’ staat en dat vaak iets van een adrenaline kick geeft. En omdat het een gevoel met zich meebrengt dat je werk er echt toe doet.

In de Roosevelt kliniek doet mijn werk er ook zeker toe maar de omstandigheden zijn er anders. Het is kleinschaliger, er is rust, minder tijdsdruk, geen piepers, comfortabele wachtkamers, assistenten die veel administratief en telefonisch werk uit handen nemen en daarmee veel meer tijd voor het contact met patiënten. En daar is uiteindelijk toch allemaal om begonnen.

De Roosevelt kliniek biedt met zijn opzet enerzijds veel service aan patiënten en verwijzende collega’s en is anderzijds een hooggespecialiseerd zelfstandig behandelcentrum (ZBC). Op het gebied van de gynaecologie is er veel ervaring in de behandeling van vulva afwijkingen zoals Lichen Sclerosus en op het gebied van hormonale behandeling rond en na de overgang. De kliniek is ook uitgeroepen tot beste vulvakliniek van het land. In de afgelopen vijf jaar is de kliniek ook opmerkelijk gegroeid. Er zijn nu drie locaties waarvan er twee recent gerenoveerd zijn. Het aantal specialismen en specialisten die er werken is uitgebreid: naast de gynaecologie en (cosmetische) dermatologie is de dermatologische Mohs chirurgie erbij gekomen, meer gynaecologen en dermatologen en een nieuwe seksuoloog en algemeen chirurg.

Ik heb de afgelopen jaren met heel veel plezier gewerkt in de Roosevelt kliniek maar nu is het tijd voor afscheid, pensioen en voor andere dingen. Ik zal de Roosevelt kliniek en het werk dat ik mijn hele leven heb gedaan, missen maar wat ik vooral zal missen is het contact met mijn patiënten. Ik wens hen het allerbeste toe en ik weet dat ik ze gerust en in hele goede handen kan achterlaten.

Werkzaamheden parkeerplaats Delft

Geplaatst: op 08-04-24

Momenteel zijn er noodzakelijke werkzaamheden aan de parkeerplaats bij onze locatie Delft. U kunt hier hinder van ervaren tijdens uw bezoek. U kunt parkeren net...

Lees verder

Vacature Dermatoloog

Geplaatst: op 12-03-24

Ben jij een dermatoloog met passie voor het vak en op zoek naar de perfecte balans tussen werk en privé? Dan is de Roosevelt Kliniek op zoek naar jou! Wij zijn op...

Lees verder