Gynaecologie

Eerste Nederlandse genitale huidpoli voor mannen opent haar deuren

Geplaatst: op 15 april 2015

Roosevelt kliniek wil aandacht voor intieme mannelijke zorg

Leiden, 5-11-2013 De Roosevelt kliniek opent de eerste genitale huidpoli voor mannen in Nederland. In de poli worden mannen met huidklachten in het genitaal gebied door een mannelijke dermatoog, dr. Roel Genders, behandeld. De Roosevelt kliniek wil met deze speciale poli de drempel voor mannen verlagen om een arts te bezoeken met huidklachten aan de penis, anus of liezen.

Genitale aandoeningen zijn voor mannen een groot taboe. Mannen schamen zich, lopen lang met hun klachten door, uiten hun problemen nauwelijks of accepteren onterecht de aandoening. De genitale huidpoli voor mannen is de eerste stap om het taboe te doorbreken en mannen een plek te bieden waar ze terecht kunnen met intieme problemen en vragen.

Geen testosteron

Dr. Roel Genders, dermatoloog: Een genitale huidafwijking is geen testosteron onderwerp.
Als mannen het onderwerp al durven te bespreken met bijvoorbeeld een huisarts staan ze vaak na 15 minuten buiten met een recept of met een verwijzing naar diverse websites. Ik wil de mannen die te maken hebben met genitale huidafwijkingen persoonlijke zorg bieden en echt naar hen luisteren, want huidklachten aan de penis, scrotum, liezen en of anus kunnen veel impact hebben op het leven van mannen.

Ook mannenzorg in Roosevelt kliniek

In 2012 is de Roosevelt kliniek opgericht door dr. Bram ter Harmsel, vanuit de filosofie dat de zorg voor vrouwen persoonlijker en beter kan. De kliniek is in 2013 benoemd tot de beste vulvapoli van Nederland. Met de komst van de genitale huidpoli wil de Roosevelt kliniek ook de zorg voor mannen in Nederland persoonlijker maken, in een vertrouwde omgeving. De kliniek heeft het ZKN-keurmerk en is aangesloten bij het Zorgdomein, aldus Ter Harmsel.

Over dr. Roel Genders

Dr. Genders is in 2008 begonnen aan de opleiding dermatologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Genders is per 1 september werkzaam als staflid in het LUMC en in de Roosevelt kliniek.

Over Roosevelt kliniek

De Roosevelt kliniek is een zelfstandig behandel centrum (ZBC) dat verzekerde zorg biedt op het gebied van gynaecologie en dermatologie. De kliniek is opgericht door gynaecoloog Bram ter Harmsel. Ter Harmsel is sinds 1995 gynaecoloog. Van 1995 tot en met 2012 werkte dr. Ter Harmsel in de Reinier de Graaf Groep (RdGG) waar hij in 1999 de vulvapoli oprichtte. De kliniek is gevestigd in hetzelfde pand als SCAL Medische Diagnostiek aan de Rooseveltstraat 67 in Leiden.

Werkzaamheden parkeerplaats Delft

Geplaatst: op 08-04-24

Momenteel zijn er noodzakelijke werkzaamheden aan de parkeerplaats bij onze locatie Delft. U kunt hier hinder van ervaren tijdens uw bezoek. U kunt parkeren net...

Lees verder

Vacature Dermatoloog

Geplaatst: op 12-03-24

Ben jij een dermatoloog met passie voor het vak en op zoek naar de perfecte balans tussen werk en privé? Dan is de Roosevelt Kliniek op zoek naar jou! Wij zijn op...

Lees verder