Roosevelt Kliniek sluit zich aan bij Bergman Clinics

Geplaatst: op 25 januari 2024

Roosevelt Kliniek sluit zich aan bij Bergman Clinics

Roosevelt Kliniek is voornemens zich aan te sluiten bij het netwerk van Bergman Clinics de landelijke keten van focusklinieken in medische planbare zorg.

Met de overname van Roosevelt Kliniek breidt Bergman Clinics de dekking van haar zorgaanbod in Nederland verder uit, vanuit een gedeelde visie op medisch planbare zorg, waarbij cliëntgerichtheid, innovaties, toegankelijkheid en kwaliteit centraal staan.

Het zorgaanbod en de visie van Roosevelt Kliniek en Bergman Clinics sluiten uitstekend bij elkaar aan.


Dr. Bram ter Harmsel, oprichter Roosevelt Kliniek: “Roosevelt Kliniek staat al jaren voor kwaliteit en passende zorg, waarbij alles draait om de patiënt. Groei van de Roosevelt Kliniek is ontstaan door mond op mondreclame van de patiënten, maar ook van de verwijzers. Meerdere patiëntenverenigingen bevelen ons aan bij vragen op onze aandachtsgebieden en adviseren verwijzing naar de Roosevelt Kliniek. Roosevelt Kliniek en Bergman Clinics zijn elkaars gelijken in het bieden van hoge kwaliteit en passende zorg. Met de landelijke dekking van Bergman Clinics kunnen we gezamenlijk onze optimale zorg verder verspreiden.


Emile van Oorschot, CEO Bergman Clinics Nederland: “Wij zijn zeer verheugd met de uitbreiding van onze activiteiten op het gebied van gynaecologie, dermatologie en algemene chirurgie/proctologie door de aansluiting van de Roosevelt Kliniek. Complimenten aan de visionaire oprichter, dr. Bram ter Harmsel voor het creëren van een uitzonderlijk bedrijf, dat een grote bijdrage levert aan passende hoogwaardige planbare zorg in de regio. Net als bij Roosevelt Kliniek staat bij ons de patiënt centraal. Wij herkennen elkaar in toewijding en gedrevenheid in het leveren van duurzame bijdragen aan betaalbare en toegankelijke regionale ketenzorg. Wij heten de medewerkers van Roosevelt Kliniek en hun bestaande en toekomstige patiënten in de regio’s Haaglanden, Westland, Leiden en ver daarbuiten dan ook van harte welkom!”


De voorgenomen overname van Roosevelt Kliniek door Bergman Clinics is beoogd in voorjaar 2024 en vindt plaats na goedkeuring van de ondernemingsraad van Bergman Clinics Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Wat betekent dit voor u als cliënt van Roosevelt Kliniek?
Voor u als cliënt van Roosevelt Kliniek heeft dit voornemen geen gevolgen.

Contact
Mocht u vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot dit voornemen, kunt u tot 7 februari 2024 contact met ons opnemen via info@rooseveltkliniek.nl  

 

 

Over Roosevelt Kliniek

 De Roosevelt Kliniek is in 2012 opgericht door dr. Bram ter Harmsel, gynaecoloog, met het doel om kwalitatief hoogwaardige medisch specialistische zorg te leveren.

Roosevelt Kliniek biedt zorg op het gebied van gynaecologie, seksuologie, dermatologie, huidtherapie, cosmetische dermatologie, Mohs-chirurgie, en algemene chirurgie/proctologie. Roosevelt Kliniek heeft vestigingen in Leiden, Delft en Monster en werkt nauw samen met het academisch medisch centrum LUMC in Leiden.

Aanvankelijk is gestart met de focusgebieden; vulvapathologie en cervixpathologie. Door de vulvapathologie, hetgeen vaak een huidziekte betreft, ontstond de behoefte om ook een afdeling dermatologie op te richten en zo efficiënte hoogwaardige patiënten zorg te bieden. De twee vakgebieden ontwikkelden zich tot gerenommeerde expertise centra in Nederland De Roosevelt kliniek heeft meerdere keren de prijs voor de beste vulvapoli van Nederland gewonnen, de laatste keer in 2022, daarna is de prijs niet meer uitgereikt.

Door behoefte aan meer dokters en ook aanvullende specialismen om zo goed mogelijk passende zorg te bieden is de gynaecologie uitgebreid met een arts-seksuoloog en de dermatologie met een huidtherapeute. Nieuw focusgebied is de menopauze, in december 2023 is een nieuw leerboek “ “Menopauze, gezond ouder worden” op dit gebied uitgebracht, waar vier specialisten van de Roosevelt Kliniek aan meewerkten.

In 2020 is in onze Leidse vestiging een afdeling Mohs-chirurgie voor de behandeling van huidkanker ingericht. De afdeling beschikt over een eigen laboratorium, waar tijdens de ingrepen de afwijkingen direct kunnen worden beoordeeld en indien de afwijking niet volledig is verwijderd, tijdens dezelfde ingreep, nog het restant van de afwijking kan worden verwijderd.

Sinds 2021 kunnen patiënten met klachten in de anogenitale regio, ook bij Roosevelt Kliniek goed en snel terecht, na uitbreiding met een algemeen chirurg, gespecialiseerd in de proctologie.


Over Bergman Clinics

Bergman Clinics is al meer dan vijfendertig jaar een vooraanstaande, inmiddels Europese, keten van focusklinieken voor planbare medische zorg. Bergman Clinics heeft meer dan zeventig focusklinieken verspreid over Nederland (onder de merknamen Bergman Clinics, Bey Clinics en Memira) en meer dan zeventig klinieken in Scandinavië (Memira). Ook heeft Bergman Clinics inmiddels meer dan tien klinieken in Duitsland. De klinieken richten zich op het aanbieden van hoogwaardige planbare medische zorg, waarbij de cliënt en de aandoening centraal staan. Door de focus op veelvoorkomende behandelingen is veel kennis en expertise opgebouwd. Bergman Clinics behoort inmiddels tot de Top-10 van meest doorverwezen zorgaanbieders in Nederland op het gebied van Bewegen, Ogen, Huid & Vaten, KNO, Vrouw, Maag & Darm en Uiterlijk.

Werkzaamheden parkeerplaats Delft

Geplaatst: op 08-04-24

Momenteel zijn er noodzakelijke werkzaamheden aan de parkeerplaats bij onze locatie Delft. U kunt hier hinder van ervaren tijdens uw bezoek. U kunt parkeren net...

Lees verder

Vacature Dermatoloog

Geplaatst: op 12-03-24

Ben jij een dermatoloog met passie voor het vak en op zoek naar de perfecte balans tussen werk en privé? Dan is de Roosevelt Kliniek op zoek naar jou! Wij zijn op...

Lees verder