Drs. T.W. (Tamara) Steenstra Toussaint- Corporaal

Gynaecoloog

Drs. T (Tamara) Steenstra Toussaint is sinds 2014 gynaecoloog en is werkzaam in de Roosevelt kliniek sinds mei 2022.  Zij studeerde geneeskunde aan de Rijks Universiteit in Leiden en heeft haar opleiding tot gynaecoloog gevolgd in het VU Medisch Centrum (tegenwoordige Amsterdam UMC) te Amsterdam en in het Kennemer Gasthuis (tegenwoordige Spaarne Gasthuis) in Haarlem. Vanaf 2014 werkte zij in verschillende grote ziekenhuizen als gynaecoloog, waaronder de Isala Klinieken in Zwolle, het OLVG in Amsterdam en het LUMC in Leiden.

Haar expertise betreft de benigne gynaecologie; binnen de Roosevelt kliniek richt zij zich met name op vulva klachten, afwijkende uitstrijkjes, menstruatie/bloedingsklachten, overgangsklachten. Sinds 10 jaar is dr. Steenstra actief in verschillende commissies en werkgroepen binnen de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), waaronder bestuurslid voor de koepel Gynaecoloog en Maatschappij.

Drs. Steenstra is een empathische, (maatschappelijk) betrokken en zeer patiëntgerichte specialist:
“Voor mij als gynaecoloog zijn de belangrijkste speerpunten naast het leveren van de best mogelijke zorg voor elke patiënt: aandacht, luisteren, empathie en duidelijke communicatie; samen komen we tot een behandelplan dat passend is en gericht op de unieke klachten, wensen en voorkeuren van elke patiënt.”

BIG-nummer: 89061939801