Dr. J. (Jacolien) van der Marel

Gynaecoloog

Dr. J. (Jacolien) van der Marel is gynaecoloog sinds 2021 en werkzaam in de Roosevelt kliniek sinds 2022. Zij heeft haar studie Geneeskunde gevolgd aan de Universiteit Leiden en haar opleiding tot gynaecoloog in het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

In 2015 promoveerde zij aan de Universiteit Utrecht met het proefschrift ‘Oncogenic human papillomavirus genotypes and the diagnosis of cervical intraepithelial neoplasia’. Tijdens haar promotieonderzoek heeft zij onder meer stage gelopen bij het gerenommeerde National Cancer Institute dat onderdeel uitmaakt van het National Institute of Health in Washington D.C.

Tijdens haar promotie en opleiding tot gynaecoloog heeft dr. Van der Marel diverse wetenschappelijke presentaties gegeven op internationale congressen over het humaan papillomavirus (HPV), afwijkingen aan de baarmoederhals en het colposcopisch onderzoek. In 2021 heeft zij meegewerkt aan het opstellen van de landelijke richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) op het gebied van afwijkingen aan de cervix.

Dr. van der Marel is een vakkundig en patiëntgerichte specialist. In haar werk voor de Roosevelt kliniek richt zij zich met name op patiënten met gynaecologische klachten, afwijkende uitstrijkjes en vulvaire aandoeningen.

BIG-nummer: 89909410201